IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Je eigen barcode printen

Een streepjescode bevindt zich op bijna elk product dat is aangeschaft in een winkel. Zo’n code is handig voor het afrekenen, maar voornamelijk voor het voorraadbeheer van de winkel. Ook de consument kan wat informatie uit de code ophalen, maar lang niet alles wat erin staat. 

De meest gebruikte barcode op bijvoorbeeld voedingsmiddelen is de code met dertien cijfers eronder. Er bestaan ook codes met slechts acht cijfers maar ook codes met veel meer dan dat. Een streepjescode zegt dus iets, maar voor het oog van de consument is niet gelijk duidelijk wat. De werking van een streepjescode is erg complex en lastig om kort uit te leggen. Wat u wel moet weten is dat het een bron van informatie is en essentieel als u interesse heeft in het verkopen van een product in een winkel. Dit maakt voorraadbeheer een stuk gemakkelijker en werkt over het algemeen een stuk prettiger door de makkelijke scanbaarheid van een barcode. U kunt voor erg weinig geld online uw eigen barcode aanvragen. 

Vervolgens kunt u uw eigen barcode printen met behulp van een code printer of een inkjet printer. Dit hoeft u dus niet door een bedrijf of andere partij gedaan te worden, omdat u het vrij gemakkelijk zelf kunt doen. Print de code op de juiste plaats op de verpakking van uw product, zodat deze makkelijk scanbaar is. U kunt er ook voor kiezen om in plaats van op de verpakking, op een sticker uw barcode te printen. Als u dit doet betaalt u uiteraard wel extra voor het materiaal om de sticker van te printen, maar dan kunt u gemakkelijk door de sticker op uw product te plakken, garanderen dat het op de juiste plek zit en makkelijk scanbaar is aan de kassa. Bekijk online wat barcode printers en kijk wat voor u de beste optie is.

http://www.kba-metronic.com/