IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Een detail bij het kopen van een huis: de nieuwbouw hypotheek

Een mooie nieuwbouw hypotheek is zoals de naam doet vermoeden voor de aankoop van een nieuwbouw huis. Dat is natuurlijk fijn. Bij een nieuwbouw huis komt namelijk veel kijken. Niet alleen qua keuze vrijheid, maar ook qua kosten. De extra kosten lopen enorm uit één. Het kan ook gaan om een extra uitbouw, maar ook om dingen zoals de tegels, het schilderwerk en de deuren van het huis. Een kaal huis krijgt u, een thuis moet u er van maken. Dat is een lastige klus, maar ook een zeer kostbare. Dat is iets waar u rekening mee moet houden. Daarnaast is het zo dat er bij een nieuwbouw hypotheek ook een deel van het huis door uzelf betaald moet worden. Veel starters hebben problemen met het inbrengen van zo een hoog bedrag.

Het afsluiten van een nieuwbouw hypotheek

Een nieuwbouw hypotheek verkrijgen heeft dezelfde procedure als het verkrijgen van een normale hypotheek. Dit betekend dat u bij meerdere verstrekkers moet gaan overleggen wat mogelijk is. Dat kan een tijdrovend proces zijn. U moet daar rekening mee houden. Vaak is het fijn om van te voren te weten wat voor bedrag u kunt lenen. Dan kunt u daarna kijken welke huizen in uw prijsklasse vallen. De nieuwbouw hypotheek houdt rekening met de extra kosten die komen bij het bouwen van een huis. Dat is fijn.

Vereisten bij een nieuwbouw hypotheek

Een nieuwbouw hypotheek is beschikbaar als u een constant inkomen heeft en eigen geld heeft om in het huis te stoppen. De specifieke vereisten verschillen per hypotheekverstrekker. U kunt er van uit gaan dat sommige eisen beter aansluiten bij uw situatie. Vandaar dat het handig kan zijn om meerdere opties uit te zoeken. Dit kan wat tijd kosten, echter is het fijn om de best mogelijke nieuwbouw hypotheek te krijgen. Daar zult u jaren profijt van hebben.