IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Japanse messen de toepassing ervan

Zwaarden en messen worden binnen Japan gezien als een heel belangrijk onderdeel van de cultuur. Het proces van smeden en creatie van deze messen vereist enorm veel ervaring, vaardigheid en techniek. Mede hierdoor, worden Japanse messen gezien als de hoogste kwalitiet messen en zwaarden die er beschikbaar zijn. De messen of zwaarden worden gesmeed uit verschillende soorten materialen en dit zorgt ervoor dat er enorm veel verschillende soorten zwaarden en messen beschikbaar zijn. In de Japanse keuken is dit niet anders, want ook hier worden er verschillende soorten messen gebruikt voor verschillende situaties. De messen zijn hier ook speciaal voor gemaakt. Hieronder geven wij 5 voorbeelden van deze soort messen.

 

Soorten Japanse keukenmessen

  • Santoku: De letterlijke vertaling van dit mes is 3 goede dingen. Dit is een referentie naar de drie snijfuncties van het mes, snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het is dus een allround mes dat wordt gebruikt voor het snijden en hakken van groente, vis, vlees en kruiden. Dit is een van de populairste Japanse koksmessen.
  • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
  • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
  • Aogami: Dit kleine mes wordt binnen Japan gebruikt als officemes, maar is ook goed te gebruiken als klein schilmesje
  • Gyuto: Dit allround mes wordt gebruikt voor het snijden van groente, vlees en vis. Dit mes heeft het meeste weg van westers koksmes en is naast de Santoku het populairste model.

https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes