IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Hoe kan je kortsluiting voorkomen

Je kan via meerdere manieren kortsluiting voorkomen. Je moet goed voorkomen dat je geen kortsluiting gaat krijgen, want je stroom kan voor een paar dagen uit zijn. Meestal komt het probleem door de groepenkast die niet goed gecheckt is door de eigenaar of door een elektricien. De meterkast kan ook niet goed zijn. De draden kunnen niet zo goed werken en kunnen misschien ook wel beschadigd zijn. we gaan alles netjes en goed voor je uitleggen, zodat je precies gaat snappen hoe het werkt. Je kan nog via veel meer manieren kortsluiting krijgen maar dit zijn een van de meeste gevallen die gebeuren met de elektra in je huis. JE moet dus wel goed gaan opletten als je een groepenkast of stoppenkast hebt in je huis.

Water

Je kan water in je meterkast krijgen. Je moet daarom dus goed je meterkast isoleren, want ander krijg je dus water in de meterkast en dat wil je natuurlijk niet hebben als je niks kapot wilt. Je kan ook water in je stopcontacten krijgen en dat is natuurlijk niet goed dus je moet echt goed gaan checken of er water dichtbij de stopcontacten zijn. Elektriciens kunnen goed zien of je apparaat kapot is gegaan door water en ze kunnen checken of er geen water dichtbij je stroom dingen zijn. 

Beschadigd

Je draden kunnen ook beschadigd zijn als ze elkaar aanraken. De draden die je hebt in de meterkast mogen elkaar dus niet aanraken, want anders kunnen ze tegen elkaar gaan schuren. De groepenkast kan ook oud en slecht zijn dus je kan je groepenkast dan ook vervangen. Nieuwe groepenkasten zijn veiliger, sneller en beter dan de oude groepenkasten. Elektriciens die kunnen het snel voor je installeren en de oude voor je weghalen. De nieuwe groepenkasten zijn ook kleiner.