IMPULSSELECT
Image default
Wijn

Wijnglazen combineren met wijnen uit de Elzas.

De zomervakantie of het najaar is perfect om te genieten van heerlijke wijnen uit de Elzas. Europa staat bekend om de uitgestrekte wijnvelden verspreid over verschillende landen. Het goede leven wordt hier gecombineerd met een heerlijk glas rode wijn. Natuurlijk horen hier ook wijnglazen bij die passen bij jouw favoriete wijn. Eén van de populairste wijnstreken om een wijn uit te halen blijft nog altijd de Elzas. In dit gebied kan je naast wijnvelden bezoeken ook genieten van de omgeving en het heerlijke eten proeven. Thuis kan je een heerlijk glas rode wijn inschenken in één van je prachtige rode wijnglazen.

<h2>Wijnglazen: Volg de beroemde wijnroute van de Elzas. </h2>

Route des Vins d’ Alsace is één van de beroemdste wijnroutes in de Franse Elzas. De route is 180 km lang en volgt naar het zuiden. Je vindt langs de route de echte grand cru-wijngaarden en Middeleeuwse stadjes waarin je rond kan lopen. De sprookjesachtige dorpjes zijn voorzien van smalle kasseistraatjes en je leert Frankrijk direct van een andere kant bekijken. Een aantal dorpjes behoren zelfs tot de mooiste dorpjes van Frankrijk. We hebben het hierbij over Mittelbergheim, Hunawihr, Riquewihr en Eguisheim. Overigens mag je de burcht van Haut-Koeningsbourg ook niet missen. Maak af en toe ook een omweg om een bezoek te brengen aan Straatsburg en Colmar. Deze steden zijn het absoluut waard. Naast het bezoeken van romantische steden horen er natuurlijk ook wijnglazen bij.

<h2>Wijnglazen en wijnen uit de Elzas.</h2>

De wijnglazen bestel je natuurlijk gewoon in de Rode Wijnglazen Shop. Naast prachtige wijnglazen heb je natuurlijk ook een lekkere wijn nodig. Gelukkig ga je die via de wijnroute zelf in de Elzas halen. Niet zelden kom je Duitse druivenrassen tegen in de Elzas. Riesling en Sylvaner zijn popualire druivenrassen om wijn van te maken in de Elzas. Het dorpje Ribeauvillé staat bekend om de heerlijkste riezeling wijnen, maar ook de versterkte vorm namelijk de Gewürztraminer. Het voordeel van deze wijn is dat je hem langer kan bewaren vanwege het hoge alcoholgehalte. Zo heb je een mooi souvenir om thuis in je wijnglazen te schenken.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen