IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Het ingenieursbureau heeft ingenieurs en adviseurs

Een ingenieursbureau heeft verschillende opdrachten en diensten waar zij zich bezig houden en krijgen ook uit verschillende hoeken opdrachten. Nederland is een land die altijd al heeft moeten vechten tegen het water en het land. Doordat Nederland zoveel is omringt met water zijn er altijd al veel engineers mee bezig geweest om het land zo goed mogelijk te beschermen tegen overstromingen of grondverzakkingen. Een ingenieursbureau heeft ingenieurs en adviseurs die zich dag in dag uit bezig houden met de civiele techniek en industrie in Nederland en andere landen. 

Wat doet een ingenieur precies? 

Ingenieurs kunnen zich met verschillende onderdelen bezighouden. Het belangrijkste is dat ze technische deskundigheid kunnen uitvoeren in de industrie en ontwerpen of tekeningen kunnen maken voor nieuwe projecten zoals een waterkade herstellen of vernieuwen, het ontwerpen van een nieuwe brug en zo zijn er nog meer dingen. Over het algemeen zijn het deze 5 diensten:

  • Milieu en water

  • Ruimtelijke inrichting

  • Bouw en industrie

  • Infrastructuur en mobiliteit 

  • Managen en organiseren van projecten

Wat houd het adviseren precies in? 

Een ingenieursbureau heeft ingenieurs die vooral een technisch deskundig oog kunnen leveren op de industrie of bouw van nieuwe projecten, maar ze hebben ook adviseurs die bij projecten kunnen helpen adviseren in bepaalde dingen. Ze helpen bijvoorbeeld bij het organiseren van nieuwe projecten en geven analyses aan het einde van het project.

Stel je bijvoorbeeld voor dat er een reconstructie bedacht moet worden voor een waterkade bij een pier. Een adviseur geeft dan adviezen aan de organisatie die het bouwen van de waterkade in gang gaat zetten, dit zijn meestal andere bouwbedrijven.  

Waar komen de opdrachten vandaan?

Veel opdrachten komen van de overheid vandaan. Andere opdrachten kunnen weer bij bouwvereniging of gemeente organisaties komen. De gemeente kan bijvoorbeeld de opdracht geven om een waterkade te ontwerpen en het project te begeleiden samen met een bouwvereniging.