IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Waarom goed steigermateriaal noodzakelijk is voor een bouwsteiger

Steigers zijn gemaakt om werkzaamheden uit te kunnen voeren op een grote hoogte. Werken op grote hoogte kan dan ook erg gevaarlijk zijn als je steiger niet van het juiste steigermateriaal is gemaakt. Als je steiger snel kapot gaat, slijt of er iets anders mee gebeurd dan kan dit heel fataal zijn omdat je van een grote hoogte naar beneden valt. Veel steigers worden daarom ook gemaakt van staal en aluminium, deze zijn allebei erg sterk en gaan lang mee.

Uit welk materiaal bestaat een rolsteiger?

Een rolsteiger moet gemaakt zijn van licht materiaal, dit moet omdat een rolsteiger gemaakt is om veel verplaatst te worden. Een rolsteiger is dan ook gemaakt van aluminium omdat deze licht en stevig zijn. Rolsteigers hebben wieltjes en kunnen wel hoger dan 14 meter worden. Rolsteigers hoger dan 8 meter moeten wel verankerd zijn. Door het lichte gewicht, stevigheid, wieltjes, en grote hoogte is het ideaal om een rolsteiger in de buitenlucht te gebruiken.

Uit welk materiaal bestaat een kamersteiger?

Een kamersteiger hoeft niet van licht materiaal gemaakt te zijn maar dit is wel uitermate handig omdat een kamersteiger vaak een combinatie is met een vouwsteiger. Dit zorgt ervoor dat een kamersteiger makkelijk op te bergen is. Kamersteigers zijn vooral gemaakt voor binnengebruik, ze zijn vaak een stuk kleiner maar wel heel makkelijk te verstellen. Ook deze steigers hebben vaak wieltjes en zijn gemaakt voor de vlakke grond.

Ladders en trappen

Ook ladders en trappen moeten van licht materiaal gemaakt zijn omdat je deze vaak stukjes in de hand vervoert. Daarom zijn ladders en trappen ook vaak van aluminium gemaakt. 

 

Steigers heb je in alle vormen en maten en daarom is worden ze ook van verschillende materialen gemaakt. De bovengenoemde steigers zijn wel meestal van aluminium gemaakt.