IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Hoe vervoer aan het veranderen is

Hoe we mensen en spullen vervoeren is altijd al aan verandering onderhevig geweest. Sinds de massaproductie van de auto een eeuw geleden zijn we begonnen met allemaal onze eigen mobiele voertuig aan te schaffen en hier flink voor te studeren zodat je met een rijbewijs de weg op mag gaan. Mensen zijn makkelijker in staat geraakt om langere afstanden af te gaan leggen, en dit is terug te zien in vele forenzen die op en neer gaan voor bijvoorbeeld werk. Hoe ziet de huidige verandering en de toekomst van het vervoer er echter uit?

Klimaat

De klimaatcrisis heeft ervoor gezorgd dat steeds meer auto’s elektrisch worden gemaakt. Of dit de ultieme oplossing is, is nog maar de vraag, maar benzine wordt in ieder geval steeds meer vervangen door elektriciteit als aandrijving. Men is onder andere ook al langer bezig met het ontwikkelen van batterijen gemaakt van kernafval. Als dit ooit veilig geproduceerd kan worden slaan we twee vliegen in één klap door het hergebruik van kernafval én heb je een batterij die honderden jaren mee kan gaan.

Openbaar vervoer

Door onder andere dat klimaat wordt er steeds meer de nadruk gelegd op het openbaar vervoer en hoeveel beter dit is. Met het openbaar vervoer stoot je gezamenlijk een stuk minder uit, en veel publieke transportopties worden ook milieuvriendelijker ontwikkeld tegenwoordig. Openbaar vervoer blijft waarschijnlijk hetzelfde als het altijd is geweest, hoewel de prijzen gek genoeg alleen maar blijven stijgen. Dit is natuurlijk geen goede aansporing om de auto meer te laten staan.

Taxi Den Haag

Taxibedrijven zoals Taxi Den haag worden steeds meer als luxe gezien. Terecht, want warm uit je bed in een auto kunnen stappen en professioneel ergens naartoe worden gebracht is ook een luxe! Door steeds meer concurrentie van bijvoorbeeld Uber krijgen bedrijven zoals Taxi Den Haag een bepaald aanziensstatus dat vroeger gereserveerd was voor limousines. Een taxi is nog steeds erg gewild om bijvoorbeeld naar het vliegveld te gaan.

Automatisering

Het automatiseren van vooral auto’s is ook in een flinke opmars. Mercedes-Benz heeft officieel als eerste toestemming gekregen om zelfrijdende auto’s te produceren en te leveren, maar Tesla werkt ook al heel lang aan dit concept. De verwachting is dat zelfrijdende auto’s in grote schaal de markt op komen over zo’n 10 jaar tijd.

https://denhaagtax.nl/