IMPULSSELECT
Image default
Woning en Tuin

Welk raambekleding zorgt voor de meeste verkoeling?

Op een warme zomerdag kunnen de tempraturen in je huis oplopen. Dat kan vervelend zijn wanneer je thuis aan het werk bent of probeert te gaan slapen. Met de juiste raambekleding kun je de hoge tempraturen al een stuk beter onder controle krijgen in je woning. 

Isoleren met plisségordijnen 

Ten eerste is een plisségordijn een zeer geschikt raambekleding om je ruimte te verkoelen. Plisségordijnen verkoelen met behulp van een simpel trucje. Als je dit soort raambekleding van de zijkant bekijkt zie je een motief dat lijkt op een honingraat. In deze honingraatstructuur komt stilstaande lucht te staan. Dit zorgt voor een goede isolatie. De allerbeste isolatie krijg je als daarnaast nog kiest voor een lichte kleur plisségordijn en een verduisterende stof. Dit komt doordat de kleur wit weerkaatst, en zwarte raambekleding de warmte juist in zich opneemt. 

Isoleren met verduisterende rolgordijnen 

Het tweede soort raambekleding dat zorgt voor een goede isolatie zijn verduisterende rolgordijnen. Zoals de naam het als zegt verduisteren deze rolgordijnen. Ze laten geen zonnestralen door en blijft de warmte dus voor het grootste gedeelte buiten. Rolgordijnen zijn erg functioneel en zijn geschikt voor deuren tot aan draai-kiep-ramen. Daarnaast heb je een grote keuze uit verschillende kleuren. 

Isoleren met verduisterende gordijnen 

Tot slot heb je als goede isolerende raambekleding het verduisterende gordijn. Verduisterende gordijnen laten net als het verduisterende rolgordijn zonlicht en dus ook hogere tempraturen buiten. Verduisterende gordijnen isoleren beter vergeleken met verduisterende rolgordijnen. Dit komt door dat gordijnen bestaan uit een stuk dikkere stof vergeleken met rolgordijnen. Een wit verduisterend gordijn zorgt voor de allerbeste isolatie. 

Hou de warmte buiten met raambekleding van ilumio.nl 

De verschillende raambekleding die net behandeld zijn zorgen voor de meest effectieve isolatie. Op ilumio.nl kun je deze plisségordijnen, verduisterende rolgordijnen en verduisterende gordijnen in alle soorten kleuren en maten vinden. Kijk rond op de website en bekijk welk isolerende raambekleding het beste staat in jouw ruimte.