IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Wat is een loopkraan?

Een loopkraan kan op grote schaal worden toegepast in staalfabrieken, magazijnen, werkstations, installaties waar regelmatig zware lasten verplaatst moeten worden. Dit type kraan kan lasten hijsen en verplaatsen over de breedte en lengte van het werkveld.

Loopkraan in combinatie met veiligheid

Veilig kunnen werken met een loopkraan is voor elke werkgever en elke medewerker in elke sector erg belangrijk. Omdat alle medewerkers in een veilige en beschermde omgeving willen werken. Gezondheid en veiligheid is de sleutelfactor voor alle industrieën om het welzijn van zowel medewerkers als werkgevers te bevorderen. Het is de plicht en morele verantwoordelijkheid van het bedrijf om te zorgen voor de bescherming van de medewerker. Loopkraan laten keuren.

Goed en wel de dag eindigen

Iedereen die ’s ochtends zijn huis verlaat voor zijn werk, moet ’s avonds in goede gezondheid terugkomen. Heeft u zich ooit voorgesteld dat uw geliefde nooit meer thuiskomt? Stelt u zich eens voor dat u een telefoontje krijgt dat uw partner of kind of wie dan ook die u dierbaar is in het ziekenhuis ligt vanwege een incident met bijvoorbeeld een loopkraan op het werk? Alleen al de gedachte hieraan bezorgen ons al direct kippenvel. Dit is de enige reden waarom het belangrijk is om een veilige werkomgeving te creëren. Tegenwoordig zijn gezondheids- en veiligheidsprocedures op de werkplek belangrijk voor het welzijn van zowel medewerkers als werkgevers, omdat menselijk verlies onmeetbaar en ondraaglijk is. Een verlies of verwondingen kunnen immers grote schade toebrengen aan de gezinnen.

EKH zorg voor veiligheidskeuring

Alle bedrijfstakken hebben veiligheidsrisico’s, maar het management moet de tijd nemen om na te denken en te bepalen welke veiligheidsmaatregelen in hun bedrijf nodig zijn om ervoor te zorgen dat hun medewerkers veilig genoeg zijn gedurende hun werkzaamheden. Zo zorgen de professionals van EKH ervoor dat o.a. loopkranen jaarlijks een strenge veiligheidskeuring ondergaan.

Maar blijf ook vooral zelf alert. Het komt voor dat medewerkers waarschuwingen bewust of onbewust negeren waardoor er een grotere kans is dat er op de werkplek gewonden of zelfs doden te betreuren zijn. Dit kan geen enkele certificering of veiligheidskeurmerk voorkomen. Het is en blijft ook een eigen verantwoordelijkheid om verantwoord met dit soort apparatuur om te gaan.