IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Elektricien, wat je moet weten over dit werk

Als het licht uitvalt, gaan mensen er vaak van uit dat het slechts een kwestie van tijd is tot er weer een stroomstoring optreedt. Maar wat gebeurt er als de stroom dagen, weken of zelfs maanden uitvalt? Dit was het scenario waarmee verschillende huizen in San Diego vorig jaar werden geconfronteerd tijdens de recordbrekende weersomstandigheden. De stroomstoring die deze bewoners trof, duurde van begin december tot ver in januari. Deze bewoners raakten niet in paniek en wachtten niet op een nieuwe stroomstoring, maar werkten samen aan strategieën om hun verliezen te beperken en zo snel mogelijk weer op de been te komen. Lees verder over hun ervaringen en ontdek hoe je zich kunt voorbereiden op een stroomstoring, zodat je niet in het donker hoeft te zitten tijdens een noodgeval, elektricien Apeldoorn.

Wat is een stroomstoring?

Een stroomstoring doet zich voor wanneer de stroom in een gemeenschap langer dan normaal is afgesloten. De duur kan variëren van een paar uur tot vele dagen. Tijdens een stroomstoring werken alle licht-, kook-, AC- en koelapparaten niet meer. De enige lampen die zullen branden zijn die welke zijn aangesloten op de stroomonderbreker die ze regelt. Je kunt niet koken, drinken of koelen in de koelkast of vriezer. Je kunt jouw open haard, gasapparaten of boiler niet aanzetten. Als je langere tijd zonder stroom zit, zal je lichaamswarmte verliezen en vatbaar worden voor ziekten.

Wat gebeurt er tijdens een stroomstoring?

De duur van een stroomstoring kan variëren van enkele uren tot maanden. In de meeste gevallen wordt de uitval veroorzaakt door een stroomstoring. In een noodgeval gebeurt dit meestal wanneer een onweersbui toeslaat en een blikseminslag veroorzaakt. Dit kan leiden tot stroomuitval van vele dagen of weken. De duur van een stroomstoring kan ook worden beïnvloed door een aantal externe factoren, zoals hoe dicht jouw elektriciteitsleiding bij de grond ligt, hoeveel sneeuw er in jouw omgeving is gevallen en hoe hoog de brandstofprijzen in jouw omgeving zijn.