IMPULSSELECT
Image default
Kinderen

Een jongensbed voor jouw zoontje kiezen

Je kleine jongen wordt groot. Het is tijd om een groter bedje te kopen. Met heimwee denk je terug aan je eigen supercoole kinderkamer en je wil je zoontje een even leuke ervaring geven. Zijn kamer en zijn bed zijn de plek waar hij tot rust komt na een drukke dag. En hij wil toch een stoere kamer om fier aan zijn vriendjes te tonen. Zorg ervoor dat zijn interesses zeker weerspiegeld worden. Houdt hij van auto’s of brandweermannen? Is hij eerder een avonturier? Laat dit zeker terugkomen bij het inrichten van zijn slaapkamer.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten bedden die in een jongenskamer passen. Eerst en vooral heb je de standaard enkele bedden. Je zoontje zal het vast stoer vinden dat hij al in zo’n groot bed mag slapen. Enkele bedden kunnen ook aangepast worden aan de smaak van je zoontje. Is het de bedoeling dat je zoontje in het enkel bed slaapt tot hij klaar is voor een dubbel bed, kan je investeren in het bed. Je kan het laten decoreren en schilderen zodat je zoontje zich meteen goed voelt in zijn nieuw bedje. Is het enkel bed maar een tijdelijke oplossing, kies je misschien beter voor een goedkopere en neutrale oplossing.

Één van de populairste jongensbedden is….

Ontzettend populair bij jongens zijn natuurlijk de autobedden. Een autobed wordt nooit oud. Elke jongen droomt hier wel van. Tegenwoordig vind je autobedden met eigenschappen van echte raceauto’s. Dit kan gaan van werkende koplampen tot sportieve modellen met felle kleuren. Er zijn zelfs autobedden met een afstandsbediening, zodat je zelfs het geluid van een echte racewagen erbij krijgt.

Waarom voor een halfhoogslaper kiezen

Halfhoogslapers zijn ook een originele oplossing. Ze zijn niet te hoog en dus veilig voor je kind. Omdat je kindje hoog slaapt, is er heel wat ruimte vrij onder het bed. Dit kunnen jullie samen inrichten. Je zoontje kan dit gebruiken als een speelhoek. Het voordeel van halfhoogslapers is dat ze helemaal in het favoriete thema van je kind versierd kunnen worden. Met speciale bedtenten wordt het een speelparadijs voor elk kind. Bovendien kunnen de halfhoogslapers ook met een glijbaan komen. Elke ochtend begint gegarandeerd geweldig als hij laaiend enthousiast naar beneden geschoven komt. Een erg geliefd bed bij jongens is halfhoogslaper Beau met Bureau – wit. 

Boomhutbedden: wat duurder maar super tof!

Wat helemaal tot de verbeelding spreekt, zijn de boomhutbedden. Ingericht als een echte boomhut, met een trapje om tot boven te klimmen, krijgt je zoontje telkens een heel avontuurlijk gevoel. Een boomhutbed zorgt ervoor dat verveling geen kans krijgt. Het geeft de kinderkamer een authentieke uitstraling waar je zelf ook helemaal gelukkig van wordt. Het bed komt met een hoger prijskaartje, maar staat er wel een prijs op het geluk van je kind?

Kortom… 

Zoals je ziet zijn er oneindig veel mogelijkheden. Een jongensbed kan volledig gebaseerd worden op de persoonlijkheid van je kleine bengel. Helemaal leuk is het als de hele kamer in hetzelfde thema opgebouwd is. Elke jongen is uniek en zo zal elk jongensbed dat ook zijn. Zorg ervoor dat regen en koude geen probleem meer zijn, in zijn kamer zal hij minstens evenveel pret als daarbuiten beleven!