IMPULSSELECT
Image default
Electronica en Computers

Het belang van een API platform middels IPaaS

Een goed uitgevoerd API platform kan een grote impact hebben op de gang van zaken binnen uw bedrijf. De API kunt u zien als een soort tunnel die een verbinding legt tussen twee applicaties en zelfs meerdere. Zo kunnen deze met elkaar communiceren. Hierdoor verloopt de overdracht van gegevens van het ene systeem naar het andere systeem op een meer soepele manier. Wanneer een API platform gecombineerd wordt met een IPaaS aanpak, zal dit allemaal nog sneller gaan.

Waarom ervoor kiezen om een API platform op te laten zetten?

Een goed API platform (in combinatie met IPaaS) maakt niet alleen uw eigen werk gemakkelijker, maar het zorgt er tevens voor dat bijvoorbeeld uw klanten eenvoudiger kunnen interacteren met interfaces op uw website of dat partners gemakkelijker kunnen omgaan met uw applicaties. Zowel interne als externe API’s kunnen hun volledige potentie benutten als er goed API management gevoerd wordt. Een API platform maakt het ten eerste voor u eenvoudiger om API’s aan te passen, te beheren en om deze beter in de gaten te kunnen houden. Hierbij kan gebruikgemaakt worden van IPaaS oplossingen, wat staat voor Integrated Platform as a Service. Dankzij IPaaS wordt de link gelegd met zowel cloud als met mobiele API’s. De data die gegenereerd wordt, kan niet alleen gebruikt worden voor analyse, maar dankzij de Cloud gaat ook de werksnelheid omhoog. Maar aan wie kunt u deze taak overlaten?

Een betrouwbare partner voor het maken van uw digitale landschap

Als u het meeste uit uw API platform wilt halen, gaat u een samenwerking aan met Datacon. Hierdoor zal het gebruik van het platform geoptimaliseerd worden, wat leidt tot lagere kosten en meer winst. Bovendien is Datacon al twintig jaar specialist op het gebied van API management. Zij kennen dergelijke systemen dus van binnen en buiten. API’s kunnen op locatie gebruikt worden, maar ook in de Cloud. In zijn geheel wordt het beheren van uw applicaties eenvoudiger. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.