IMPULSSELECT
Image default
Kinderen

Ken je kind en hoe ver het kan fietsen

Ken je kind en hoe ver het kan fietsen

De meeste 3-jarigen kunnen op 12- en 14-inch fietsen, die vrij klein zijn. Een meisjesfiets 16 inch past waarschijnlijk beter als je dochter ouder is dan drie. Ze zou zonder zijwieltjes moeten kunnen rijden en de concentratie en het uithoudingsvermogen moeten hebben om veilig op haar fiets te rijden als ze tussen de 5 en 10 jaar oud is. Een kind kan doorgaans ongeveer 1,6 km per leeftijdsjaar fietsen. Dat betekent dat een 5-jarig kind in staat moet zijn om veilig ongeveer 8 km heen en terug te rijden zonder zijwieltjes. Het heeft de voorkeur om jongere kinderen in de tijd te meten. Een rondreis van 30 minuten tot een uur zou voldoende zijn voor een kind van 5-7 jaar, tenzij het bijzonder volwassen of ervaren fietsers zijn.

Essentie van fietsmanden

Fietsmanden zijn niet alleen voor tienerfilms die zich in de zomer afspelen. Ze zijn zowel stijlvol als praktisch en een onmisbaar fietsaccessoire, vooral voor kinderfietsen. Met fietsmanden kunnen ze spullen vervoeren terwijl ze genieten van een mooie dag, maar niet alle fietsmanden zijn gelijk gemaakt. Deze zijn niet alleen voor de show. Ze moeten robuust en goed gemaakt zijn. Ze kunnen er ook hun shabbies tassen op plaatsen tijdens het rijden. Zo hoeven ze hun tas niet meer te dragen. Kies en koop dus een fiets voor je kinderen met een mand voor het gemak.

Creëer een band met je kinderen door te fietsen

Fietsen staat bekend als een prachtige vorm van lichaamsbeweging, maar de voordelen houden daar niet op. Als je in het zadel stapt, kun je zowel je geluk als je milieuprestaties verbeteren. Fietsen moet een van de meest toegankelijke sporten zijn die er zijn met zoveel verschillende soorten om uit te kiezen. Dat kan gaan van balanceren van fietsen tot e-bikes. Zelfs jonge gezinnen kunnen genieten van een beetje samen fietsen, want kinderen vanaf drie jaar kunnen het al leren. Je kunt langere fietstochten met hem of haar maken nadat je kind de basis onder de knie heeft. Je kunt zelfs met ze fietsen naar het naburige strand terwijl je je strandtas met rits vol eten en andere strandbenodigdheden meeneemt om te ontspannen en als gezin te binden. Als ze helemaal klaar en voorbereid zijn, kun je zelfs het spannende rijk van mountainbiken verkennen als ze helemaal klaar en voorbereid zijn.

Dingen om te onthouden bij groepsritten

Dezelfde veiligheidsuitrusting is van toepassing, of je nu alleen rijdt of met je gezin. Zorg ervoor dat iedereen in je groep altijd een helm draagt. Je kinderen moeten knie- en elleboogbeschermers dragen als ze net beginnen voor verdere bescherming. Als het om fietskleding gaat, zijn lange mouwen en broeken of leggings een uitstekende keuze. Aan de andere kant zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het selecteren van fietsen voor je gezin. Een fietsstoeltje of een babykar kan handig zijn als je met een baby onder de twee jaar fietst. Een trainingsfiets is de beste optie voor peuters die net leren rijden. Een tandem is ook een geweldige methode om een ​​band op te bouwen en samen te leren als je iedereen bij elkaar wilt houden of als je kinderen nog niet genoeg zelfvertrouwen hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Een jongensbed voor jouw zoontje kiezen

Spelen tijdens schooltijd