IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Behandeling van whiplashletsel met chiropractie

Whiplashletsel wordt gedefinieerd als een letsel dat optreedt aan het nekgewricht, meestal veroorzaakt door een plotselinge, harde beweging in de nek. Dit type verwonding kan veel pijn en stijfheid veroorzaken, wat kan leiden tot ongemak en beperkingen bij dagelijkse activiteiten. Chiropractie is een effectieve therapie voor de behandeling van whiplashletsel, waarbij manuale therapie wordt gebruikt om spierspanningen te verminderen, mobiliteit te verbeteren en symptomen van pijn te verlichten. Ben je op zoek naar een chiropractor? Neem dan contact op met Rug Medisch Centrum.

Het ROM testen

Chiropractoren stellen vaak verschillende diagnostische tests uit om whiplashverwondingen te identificeren. Eén van deze testen betreft het evalueren van de actieve en passieve bewegingsbereik – of ROM – dat iemand heeft in hun nek. Bij sommige patiënten kunnen andere tests zoals radiografisch onderzoek of MRI-scans nuttig zijn om andere structuren in het gewrichtsgebied te visualiseren. Naast diagnostiek voert een chiropractor ook palpatie uit op gevoelige punten in de nek om knopen in spierweefsels of gebieden met lokaal oedeem vast te stellen.

De chiropractor zal dan manuele technieken toepassen die gericht zijn op het verhogen van de mobiliteit van het getroffen gewrichtsgebied. Deze technieken kunnen variëren, maar ze kunnen bestaan ​​uit mobilisaties, manipulaties, traktietherapie of soft tissue-manipulaties zoals artikeltherapie. Met name manipulaties, welke invloed uitoefent op ligamentstrukturen rondom hetwervelgebied, helpen vaak bij het verminderen van symptomen associëren met whiplashletsel door de toename van mobiliteit en flexibiliteit rondom hetmiddenrifsgebied .

Thuiszorg

Naast manuele therapietechnieken voorzien chiropractoren ook patiëntendocumentatie over thuiszorgprogramma’s die het herstel kunnen bevorderen door middel van oefeningstherapie en stretchtechnieken die thuis kunnen worden toegepast door patiënt om bescherming en stabiliteit aan hun nekkraag te geven tijdens herstelperiode . Daarnaast zijn er natuurlijke supplementenvorming zoals vitamine B12-injecties beschikbaar die helpen bij inflammatoire reacties ten gevolgenwhiplashletsel .

In samenvatting kan men stellen dat chiropractische behandeling eeneffectieve optie is voor individuen die lijdt aan whiplashverwondingen. Het is belangrijk dat alle patiëntengoed geïnformeerd wordennadat eerste consult plaatsvind over mogelijkhedente behandelingsoplossingen soorwhiplashverwondingensymptomen met betrekking tot chiropractische behandeling .Echter ,het is altijd raadzaam ervoor dat individu eerst contact opneemmet hun arts alvorens elke vormvan behandelingsmiddel toe te passsen