IMPULSSELECT
Image default
Dienstverlening

Een montuur en glazen kiezen voor je bril

De montuurgrootte is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een brilmontuur. Een te groot of te klein montuur kan je uiterlijk drastisch veranderen. Houd bij het kiezen van de juiste montuurmaat rekening met je gelaatstrekken en je haar. Gezichtskenmerken – Vermijd het kiezen van monturen die je gezichtskenmerken overheersen. Als je bijvoorbeeld een brede kaaklijn hebt, wil je geen montuur kiezen dat de aandacht op dat gebied vestigt. Bij een montuur dat tot aan de kaaklijn reikt, lijkt het alsof je een sikje hebt. Haar – Vermijd monturen die bedekt worden door je haar. Als je bijvoorbeeld een lang gezicht hebt, kun je beter geen montuur kiezen met te korte oorstukjes. Dit is vooral belangrijk als je krullend haar hebt dat vaak in je gezicht valt. Lees meer over het kiezen van een goed montuur.

Hoe kies je de juiste montuurstijl voor je gezichtsvorm?

De montuurstijl is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een brilmontuur. Monturen zijn er in veel verschillende stijlen, elk met hun eigen voordelen. Als je weet welke gezichtsvorm je heeft, kun je een montuurstijl kiezen die je gezichtsvorm flatteert. Rond – Een rond gezicht heeft baat bij hoekige monturen. Hoekige vormen helpen de volheid van het gezicht te verminderen, waardoor het meer ovaal lijkt. Ovaal – Een ovale gezichtsvorm heeft baat bij een rond montuur. Ronde monturen helpen het gezicht in balans te brengen, waardoor het breder lijkt. Hart – Een hartvormige gezichtsvorm heeft baat bij hoekige monturen. Hoekige monturen verkorten de breedte van het gezicht, waardoor het breder lijkt. Hoekig – Een hoekige gezichtsvorm heeft baat bij een rond montuur. Een rond montuur maakt het gezicht breder en verkort de hoekige trekken. Vierkant – Een vierkante gezichtsvorm heeft baat bij een rond montuur. Ronde monturen maken het gezicht breder en verkorten de hoekige trekken. Rechthoekig – Een rechthoekige gezichtsvorm heeft baat bij een ovaal montuur. Ovale monturen maken het gezicht korter, waardoor het breder lijkt. Driehoek – Een driehoekige gezichtsvorm heeft baat bij een rond montuur. Ronde monturen maken het gezicht korter en laten de gelaatstrekken minder hoekig lijken.

De juiste verzorging van je bril

U wilt dat je bril zo lang mogelijk meegaat, dus is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Bewaar je bril eerst in een beschermend etui als je hem niet gebruikt. Dit houdt hem vrij van stof en vuil en voorkomt dat het montuur bekrast of gebroken wordt. Maak je bril regelmatig schoon om oliën en vuil te verwijderen die zich op de glazen kunnen afzetten. je kunt je bril schoonmaken met een microvezeldoekje of een speciale reinigingsoplossing. Houd er rekening mee dat de frequentie waarmeeje jouw bril schoonmaakt afhangt van hoe vaak je hem draagt. Alsje jouw bril altijd draagt, zul je hem regelmatiger willen schoonmaken dan iemand die slechts af en toe een bril draagt. Je kunt meer oogproducten vinden op Heimingaben.nl ook voor meer informatie bezoek de website.

https://www.heimingaben.nl/