IMPULSSELECT
Image default
Mode en Kleding

Zo zorg je voor een regenjas

Zo zorg je voor een regenjas

Het bezit van een hoogwaardige regenkleding zoals een Rains fishtail parka is voordelig. Dit product beschermt je tegen regen en verbetert je stijl. Het verzorgen van een regenjas vereist echter enkele overwegingen. Je moet er goed voor zorgen, ongeacht het type. Daarnaast heeft elk model en elk materiaal ook ander onderhoud nodig. Het doel is om het langer mee te laten gaan en de kwaliteit te behouden. Hoewel de meeste regenjassen bestand zijn tegen zware regen en blootstelling aan water, zullen hoge temperaturen en overmatige gebruik hun oppervlak beschadigen. Daarom moet je een regenjas reinigen op basis van de stof en de afwerking. Regenjassen zijn namelijk verkrijgbaar in ademende of niet-ademende jassen. Je moet dus goed navragen bij de fabrikant hoe je deze regenjas moet wassen. De meeste regenjassen hebben een etiket waar je op kunt kijken. Hier staat alle informatie op over de wasprocedure en andere belangrijke informatie die je nodig hebt om je jas goed te onderhouden.

De regenjas schoonmaken

Een goedkoop product kopen bij een Rains regenjas dames sale is aantrekkelijk, maar je moet goed kijken naar de duurzaamheid. Een duurdere regenjas kopen voor een hogere prijs is dus een betere optie. Ten eerste is het duurzamer en stijlvoller. Daarnaast is deze regenjas onderhoudsarm. Je hoeft deze alleen maar regelmatig schoon te maken, vlekken verwijderen en de waterdichtheid te verbeteren. Hier is de werkwijze. Gebruik schoon water om de regenjas te wassen. In sommige gevallen heb je geen zeep of wasmiddel nodig om het schoon te maken. Zorg ervoor dat je het grondig schoonmaakt voordat je het droogt en opbergt. Enkele vereisten zijn een wasmachine, een microvezeldoek, een gootsteen, een wasdroger, een stevige hanger en een duurzaam waterafstotend product. Je kunt de regenjas ook naar een wasserette brengen als je de was niet zelf wilt doen. Zij zullen zeker weten hoe ze de jas op een goede manier moeten wassen. Zo weet je zeker dat deze niet beschadigt word of kapot gaat.

Informatie verzamelen voor het wassen

Regenjassen wassen is eenvoudig. Je hoeft alleen de procedure te leren en informatie te verzamelen voordat je gaat wassen. Daarnaast is het lezen van het waslabel van je regenjas belangrijk. De reden is dat elke regenjas een aparte onderhouds- of wasprocedure vereist. Hier is een voorbeeld. Sommige regenkleding moet je met de hand wassen, terwijl andere geschikt zijn voor wasmachines. Je vindt de informatie door het label in je regenkleding te lezen. Andere details tonen informatie over aanbevolen wasmiddelen en watertemperatuur voor het wassen.

Vlekken op regenjassen verwijderen

Een regenjas kan gemakkelijk vlekken krijgen. Voor plastic of vinyl regenkleding is een vochtige microvezeldoek voldoende. Je kunt het combineren met een afwasmiddel of wasmiddel om zichtbare vlekken weg te vegen. De volgende overweging is de watertemperatuur. Lauw of koud water is perfect voor de meeste regenjas stoffen. Gebruik geen heet water, omdat dit kreukels op je plastic regenjassen zal achterlaten. Ook het kiezen van een permanente of zachte perscyclus is raadzaam tijdens het wassen. Ten slotte moet je het juiste wasmiddel kiezen. De beste keuze is een biologisch afbreekbaar of mild wasmiddel.