IMPULSSELECT
Image default
Mode en Kleding

Haarkammen

Je hebt haarkammen die er erg simpel uitzien en eigenlijk uitsluitend bedoelt zijn om je haar mee te kammen. Dit betekent echter niet dat er enkel dit soort haarkammen zijn. Je hebt namelijk ook haarkammen die veel meer zijn dan alleen om je haar mee te kammen. Ze zijn eigenlijk juist bedoeld als sieraad. Hier zijn er vele soorten van, zo heb je bruidskammen, diamanten haarkammen en zilveren haarkammen. Maar wist je dat haarkammen al eeuwen gebruikt worden?

 

Vintage haarkammen

Haarkammen bestaan al eeuwen en ze worden in alle delen van de wereld gebruikt. De eerste haarkammen werden gemaakt van bot, ivoor en hout. Zilver, tin en koper werden later gebruikt.

In de jaren 20 van de vorige eeuw werd design en mode voor haarkammen ook een ding. Zo zijn er vele grote haarkammen met mooie versieringen. Voor de echt dure haarkammen werden juwelen gebruikt.

 

Veilingen

De vintage haarkammen zijn op het moment op veilingen verkrijgbaar en de prijzen zijn soms zelfs 10.000 euro voor één haarkam.

Bruidskammen

Er zijn haarkammen die specifiek als bruidskam gebruikt worden. Deze haarkammen zijn een mooie versiering voor de bruid tijdens de trouwerij. Het makkelijke aan een haarkam is dat het door de kam gemakkelijk in het haar geschoven kan worden. Dit kun je verstevigen door het met een speldje extra vast te zetten of wat lak te gebruiken. Een bruidskam maakt de versiering van de bruid helemaal af.

 

Haarkammen als sieraad

Je hebt haarkammen die puur bedoeld zijn om je haar mee te kammen, maar je hebt ook veel haarkammen die juist de functie als sieraard hebben. Deze kun je in je haar plaatsen en er zijn verschillende sieraden van te maken. Zo zijn er zilveren en gouden haarkammen, maar ook haarkammen met een grote bloem erin.                  

 

Goedkope haarkammen online verkrijgbaar

Vintage haarkammen zien er natuurlijk erg mooi uit, maar voor de gemiddelde consument is een dergelijke prijs niet weggelegd. Gelukkig zijn er ook prachtige haarkammen tegen een goede prijs online verkrijgbaar. Het is niet zo dat je dan alleen saaie haarkammen kunt kopen tegen een goede prijs. Er zijn haarkammen die er goudkleurig uitzien. Dit wordt nep goud genoemd. Ze bestaan uit metaal met een dun laagje goud, of een verf met goud kleur. Als je graag een haarkam met diamanten wilt kun je kiezen voor een haarkam met zirkonia stenen. Deze zien er erg mooi uit, maar zijn veel goedkoper dan echte diamanten.

 

Conclusie

Haarkammen zijn er in vele soorten en maten. Ze bestaan al eeuwenlang en in de vorige eeuw werden ze ook een populair mode-item. Dit zijn ze al die jaren gebleven. Er zijn nu vele soorten haarkammen, van goud, zilver, naar dure bruidskammen. Maar er zijn ook mooie goedkope haarkammen online te bestellen. Deze zien er veelal even mooi uit als de duurdere soorten, maar ze zijn dan niet gemaakt van echt goud en echte diamanten. Je bent in ieder geval verzekerd van het feit dat er voor jou een mooie haarkam tussen zit aangezien het aanbod enorm is.

http://www.ikbensieraden.nl/haar-sieraden-kopen/haarkam/