IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Wat komt er kijken bij salarisadministratie?

Als werkgever zijn er een tal van zaken waar je aan moet denken om een bedrijf goed draaiende te houden. Vaak is het lastig om hierin overzicht te waarborgen. Vaak heb je ook niet altijd de tijd om je bezig te houden met het regelen van al deze zaken. Er zijn namelijk ook andere kernactiviteiten die moeten worden uitgevoerd. Een van die zaken is de salarisverwerking van uw werkgevers. Dit klinkt als een hele makkelijke taak maar daar komt toch best wat tijd, werk en kennis bij kijken. Veel werkgevers kiezen er daarom voor om de salarisverwerking en administratie uit te besteden aan een loonservice. Wat houdt de salarisadministratie nou eigenlijk in?

Het verwerken van de salarissen kost veel tijd en kennis. Het is daarom vaak aan te raden om dit uit te besteden om iemand specifiek voor deze taken in dienst te nemen. Wanneer je je bezig houdt met salarisadministratie ben je verantwoordelijk voor het maandelijks uitvoeren van de salarissen. Daarnaast moeten er salarismutaties worden uitgevoerd en tijdig loonaangiftes en pensioenaangiftes moeten worden uitgevoerd. Daarnaast moet je ook telkens assertief zien als het gaat om het opvragen van informatie bij werknemers. Er zijn echt veel dingen die komen kijken bij de salarisadministratie. Per werknemer moeten de juiste gegevens worden genoteerd. Daarnaast moet er bij staan om war voor overeenkomst het gaat en wat de functie is. Daarnaast moet duidelijk worden genoteerd wat de hoogte van het salaris is en wat de arbeidsduur is. Tot slot moet ook het aantal vakantiedagen worden vermeld en de cao die van toepassing is.

Er komt dus heel veel kijken bij de salarisadministratie van uw werknemers. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken om het uit te besteden of er een speciale medewerker voor in dienst te nemen. Ontzorg je over de salarisadministratie van uw werknemers.