IMPULSSELECT
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste maat BH?

Hoe kies je de juiste maat BH?

Het kiezen van de juiste maat bh blijft voor vooral veel jonge vrouwen een flinke uitdaging. Ondanks het feit dat ze heel goed weten welke maat ze hebben, willen ze toch door middel van een cupmaat groter doen laten lijken alsof ze grotere borsten hebben. Niet alleen houd je jezelf en een ander voor de gek, maar is het ook nog een ontzettend slecht voor je borsten en de rest van je lichaam. Wanneer je namelijk een bh draagt, die niet goed past, dan zal deze niet de gewenste ondersteuning bieden, die wel noodzakelijk is. Dit kan op lange termijn zorgen voor klachten aan je nek, rug of schouders of zelfs nog erger, blijvend letsel aan je borstweefsel. Kortom, de juiste bh maat is dus wel degelijk van belang. Hoe je de juiste maat kiest, dat vertellen we je hier.

Meten

Allereerst begin je natuurlijk met het meten van je borsten. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen. Wanneer de zet hebt opgemeten en je weet welke cupmaat je hebt, is het belangrijk voor jezelf te bepalen wat voor type bh je wilt. Wanneer je namelijk een grote maat hebt, bijvoorbeeld cupmaat h, dan zal een bh zonder beugels vaak niet tot de mogelijkheden behoren. Uiteraard hoeft dit niet perse een probleem te zijn, want er zijn tal van andere prachtige soorten bh’s die wel passen bij jouw formaat. Ook wanneer je een bovengemiddelde maat hebt, hoef jij je tegenwoordig echt geen zorgen meer te maken of ze wel een leuke bh hebben, want dit hebben ze absoluut!

Gebruik

De juiste bh maat kiezen is voor velen niet direct het grootste probleem. Toch komt er bij het uitzoeken van een bh veel meer kijken dan alleen dit. Wanneer je namelijk op zoek bent naar een sport bh, dan zal je een andere maat nodig hebben, dan wanneer het gaat om een wacoal bh. Kortom, zorg dat je voor jezelf eerst helder hebt waarvoor je een bh wilt aanschaffen, want alleen dan kun je de juiste bh maat bepalen. Een richtlijn die wordt gebruikt bij het bepalen van de maar voor een sport bh, is vaak de omvangsmaat een maat kleiner dan je normaliter gewend bent en de cupmaat kies je dan een maatje groter. Op deze manier zullen je borsten stevig tegen je lijf worden gedrukt, waardoor je er tijdens het sporten geen hinder van ondervindt.