IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Goedkoop rijden voor de zaak? Neem een leaseauto

Het aantal eigen ondernemingen in Nederland neemt steeds verder toe. Door de crisis zijn veel mensen, bijvoorbeeld in de bouw, ontslagen en daarna voor zichzelf begonnen. Inmiddels is ongeveer een derde van alle werkende Nederlanders een zelfstandige ondernemer, flexwerker of freelancer. Dit heeft natuurlijk als nadeel dat je geen gegarandeerd inkomen hebt, maar gelukkig heeft het ook een aantal voordelen. Eén daarvan is dat je kosten die je maakt voor je onderneming mag aftrekken van de belasting: zoals een auto van de zaak.

Zakelijk rijden met een leaseauto

Het belangrijkste punt hierbij is dat je goed moet beseffen dat je natuurlijk wel een onderneming moet hebben waarbij het noodzakelijk is om zakelijk te rijden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een zelfstandige loodgieter, die van de ene klus naar de andere moet rijden. De kilometers die hij met zijn auto rijdt voor de zaak mag hij aftrekken van de belasting. Natuurlijk is het ook mogelijk om een auto te leasen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag voor een auto. Hierbij bepaal je ook zelf wat voor auto. Het kan een bestelbusje zijn, maar je kunt ook een Citroen Berlingo leasen

Voordelen

Zakelijk gezien heeft het een aantal voordelen om je auto te leasen, in plaats van een eigen auto te gebruiken. Zo kun je de volledige leasekosten aftrekken van de belasting, mits je natuurlijk de leaseauto niet meer privé gebruikt dan wettelijk is toegestaan. Rij je meer dan 500 kilometer per jaar dan moet je bijtelling betalen. Om dit bij te houden moet je bovendien een rittenregistratie bijhouden. Dit is zowel verplicht voor een eigen auto, als voor een leaseauto. Rij je veel zakelijke kilometers en veel eigen kilometers dan is wellicht voordelig om een eigen auto te rijden voor je zelf en een leaseauto voor de zakelijke ritten.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen