IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Ga je jouw auto verkopen? Pas op voor oplichters

Ben je voornemens om jouw auto op korte termijn te verkopen? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een andere auto? Of heb je op dit moment een schadeauto voor de deur staan? Ongeacht wat voor auto je hebt, kun je jouw auto op een snelle en handige manier via het internet verkopen. Maar, pas op: er zijn op het internet helaas de nodige oplichters actief. Je zou zeker niet de eerste zijn die opgelicht wordt tijdens/bij de verkoop van een auto via het internet. Wil je daarom het zekere voor het onzekere nemen? Verkoop dan jouw auto via Autoinkoopbv.nl. Durf je wel de stap te wagen om zelf jouw auto te verkopen? Dan raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen.

Neem nooit contant geld aan

Ga je jouw auto verkopen aan een particulier? Zorg er dan voor dat je nóóit contant geld aan hoeft te nemen. Met contact geld kan gesjoemeld zijn – het kan immers vals zijn -, waardoor jij met de gebakken peren zit. In plaats daarvan is het beter om de betaling via Internetbankieren uit te laten voeren. Je kunt er ook voor kiezen om een Tikkie te versturen, zodat de koper dit Tikkie direct kan betalen. Terwijl jij er naast staat.

Laat je nooit verleiden door onwaarschijnlijke biedingen

Heb je jouw auto op het internet te koop gezet? De kans bestaat dat je onwaarschijnlijke biedingen gaat ontvangen. Als je jouw auto bijvoorbeeld voor 3000 euro te koop hebt staan, is het niet normaal als je een bod van 8000 euro krijgt. Mocht je een dergelijk bod krijgen, is het dus zaak om even goed achter je oren te krabben. De kans is groot dat je in een dergelijke situatie met een oplichter te maken hebt.

Maak het jezelf makkelijk

Tot slot hebben wij nog een hele handige tip voor je: maak het voor jezelf makkelijk. Dat doe je door een auto opkoper te contacten in plaats van jouw auto via het internet te verkopen. Een auto opkoper biedt jou het juiste bedrag én is volledig te vertrouwen.