IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Chip tuning en brandstofinjectie

Motorchip tuning, soms aangeduid als motorre-modellering of gewoon eenmettingstemmingen, is een geweldige methode om meer kracht uit uw voertuig te krijgen. Het is een relatief goedkope modificatie die de manier waarop uw motor drastisch kan veranderen. Maar dat toegevoegd vermogen kan ook de verschillende motorcomponenten duwen die buiten de gebruikelijke stambeperkingen zijn. Voordat u besluit deze hobby op te nemen, moet u weten of het goed voor u is. Is chip tuning slecht voor je auto?

 

Motorafstemming is in sommige opzichten vergelijkbaar met automobielafstemming. Beide omvatten creatieve wijzigingen om de prestaties van een motor te vergroten of om het brandstofverbruik te verbeteren. Maar in tegenstelling tot autotuning kan chiptuning leiden tot belangrijke veranderingen in de prestaties van de auto. Dit komt omdat het type aanpassingen dat betrokken is, zo anders dan die in de tuning van het voertuig.

De frequentie van de veranderingen kan op zijn beurt een grote impact hebben op de prestaties van de auto en het brandstofverbruik.

 

Wanneer u begint met uw project van chip-afstemming van uw auto, moet u ervoor zorgen dat u alle betrokken stappen begrijpt. Er zijn meerdere stappen die betrokken zijn bij deze activiteit. Ten eerste moet u een diagnostische poort verwerven die wordt gebruikt voor het analyseren van elektronische besturingseenheden en brandstofinjectiesystemen. Deze diagnostische poort wordt geleverd met uw fabrieksvoeringsset en kan worden gekocht of gemaakt door speciale leidingen te installeren. Neem eens een bezoekje op: Allesoverbusiness.nl

 

Vervolgens moet u een chip-afstemmendoos installeren met uw OEM-sleutel. Het doel hiervan is om de doos op een bepaalde plaats op de motor te plaatsen. Vanaf daar heeft u een verscheidenheid aan opties, waaronder het vergroten van de stroom van de verbrandingskamer, waardoor het koppel van de motor wordt verhoogd en het emissieprofiel verbetert. Hiermee kunt u ook de werking van verschillende delen van de motor, zoals het uitlaatsysteem en de cilinderkleppen moduleren.

 

Nadat u de afstemmendoos hebt geïnstalleerd, moet u deze op de onderkant van de motor monteren.

Vanaf daar moet u het brandstofinjectie-systeem installeren met behulp van uw OEM-brandstofinjectie-kit. U kunt dit afzonderlijk van de fabrikant kopen of gebruik maken van de pijpen die zijn geleverd met uw mechanische afstemmingseenheid.

 

Hoewel deze systemen er misschien eenvoudig uitzien, hebben ze veel zorg nodig. Voor één ding moet je in gedachten houden dat deze brandstofsystemen zeer complexe machines zijn en een goede afstemming nodig hebben om goed te werken. Evenzo moet het brandstoffilter vaak worden vervangen om de juiste werking te behouden en de brandstofinjectoren en andere componenten van het systeem moeten worden gehandhaafd volgens het aanbevolen timingschema, dat afhankelijk is van de specificaties van de fabrikant. Dit zijn slechts een paar tips bij het bereiken van een goede tuning-taak op je GM-voertuig, maar het belangrijkste is dat je ze allemaal moet volgen om optimale resultaten te bereiken.

 

https://allesoverbusiness.nl/