IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Verschillende vormen van leasen

Wil je een Volkswagen Caddy leasen? Dan raden we je aan om je te verdiepen in de verschillende leasevormen. Er bestaan namelijk drie verschillende vormen van leasen. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke voor jou de meest passende vorm is. De drie vormen zijn: Financial lease, operational lease en full operational lease. Binnen deze vormen kun je ook nog kiezen tussen verschillende varianten.

Financial lease Bij deze vorm van autolease gaat het eigenlijk om een kredietverlening. De lessor (leasemaatschappij of dealer) schiet de kosten van de Volkswagen Caddy voor en de lessee (dat ben jij) betaalt maandelijks een vast bedrag, inclusief rente om de lening af te lossen. In dit geval ben jij vanaf het moment dat het contract ingaat de eigenaar van de Volkswagen Caddy. Je draait ook zelf op voor alle bijkomende kosten zoals onderhoud, belasting, verzekeringen en service.

Operational lease In dit geval blijft de lessor eigenaar van de Volkswagen. Je kunt bij deze vorm kiezen tussen een open- of gesloten calculatie of netto operational lease. Veel mensen kiezen voor een gesloten calculatie omdat je daarmee weinig tot geen risico loopt. In dit geval wordt er na afloop van de overeenkomst alleen een naheffing berekend over eventueel te veel gereden kilometers. Bij een open calculatie loop je meer risico omdat achteraf een berekening plaatsvindt op basis van alle werkelijk gemaakte kosten. Dit kan positief of negatief uitpakken voor jou. Netto operational lease wil zeggen dat er geen enkele dienstverlening plaatsvindt en dat jij opdraait voor alle kosten aan de Caddy.

Full operational lease

 Full zegt het al. Bij deze leasevorm neemt de lessor alle kosten aan de auto op zich. Onderhoudskosten, verzekeringen en het risico van afschrijving worden allemaal door de maatschappij geregeld. Jij als lessee betaalt naast het maandbedrag alleen de brandstof. Ook hier blijft de leasemaatschappij eigenaar van de Volkswagen Caddy

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen