IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Ziektes die vaak voorkomen bij honden

Ziektes die vaak voorkomen bij honden

Net als mensen kunnen honden ook ziek worden. Het is echter moeilijk op te merken bij honden omdat ze je niet kunnen vertellen dat er iets mis is. Daarom is het ook zo belangrijk om het gedag van ej trouwe viervoeter goed in de gaten te houden. Is de ontlasting nog steeds hetzelfde? En heeft de hond zijn bakje leeggegeten? Als je twijfelt over het gedrag van je hond, lees dan snel verder! In deze blog vind je namelijk de meest voorkomende klachten en ziektes van een hond.

 

Parvo

Het Parvo virus is een virus dat zich zeer snel verspreid onder honden via uitwerpselen en/of braaksel. De ziekte komt vaker voor bij jonge honden, maar ook oudere honden kunnen te maken krijgen met deze ziekte. Waneer een hond besmet is met dit virus, zal dit resulteren in dat de desbetreffende hond zijn bakje niet meer goed leeg eet. Daarnaast zal de hond vaker overgeven en een waterige en bloederige diarree hebben. Al deze factoren kunnen leiden tot uitdroging en een hoge koorts.

 

De bekendste hondenziekte

Heeft uw hond plotseling last van watervrees, hallucinaties en spierverlamming? Dan doet u er goed aan om een bezoekje te brengen aan uw dierenarts. Het kan namelijk zijn dat uw hond last heeft van hondsdolheid. Deze ziekte komt erg vaak voor bij honden en is dan ook erg gevaarlijk. Het tast het zenuwstelsel aan en is zeer besmettelijk. De ziekte kan zowel van hond op hond als van hond op persoon worden overgedragen. Bij mensen zijn de symptomen echter wel iets anders dan bij honden. Zo kunnen mensen last krijgen van koude rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. Na verloop van tijd ontwikkelen deze symptomen zich echter tot spierspasmen, verlamming en moeite met slikken en ademen.

Likt uw hond aan de anus

Als uw hond likt constant aan anus, kunnen zijn anaalklieren verstopt zijn. De anaalklieren worden normaal gepsroken geleegd als de ontlasting passeert, maar als uw hond zachtere ontlasting heeft, kunnen de klieren deze niet goed legen en raken ze verstopt. U kunt verstopte anaalklieren bij uw hond opmerken wanneer uw hond sleet of wanneer uw hond moeite heeft met het doen van zijn behoefte.

 

https://nl.bellfor.info/