IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

Wat is de betekenis van een boeket bloemen?

Een boeket bloemen wordt over het algemeen door iedereen gewaardeerd. Of het nu gaat om een groot of klein boeket: het gaat om het gebaar! Maar wist je dat verschillende bloemen verschillende betekenissen hebben? En dat ook elke kleur een andere boodschap overbrengt? We vertellen je graag alle dingen die jij moet weten vóórdat je een boeket besteld!

Bloemen
Zoals we eerder al zeiden heeft elke bloem een andere betekenis. Zo verschilt het dus per situatie welke bos bloemen je het beste kunt geven. Mocht je iemand geluk toe willen wensen dan ben je het beste af met Chrysanten. Ook tulpen zijn dan een goede optie, met deze bloemen wens je iemand namelijk succes. Is er iemand ziek en wil je diegene een hart onder de riem steken? Dan zijn Dahlia’s en zonnebloemen de bloemen voor jou! Deze bloemen staan namelijk voor kracht. Daarnaast zijn dahlia’s verkrijgbaar in veel verschillende soorten waardoor je een erg vrolijk boeket creëert.

Kleuren
Naast dat elke soort bloem een betekenis heeft, maakt het ook nog verschil welke kleur bloem je geeft! Zo staan gele bloemen voor vrolijkheid, energie en vreugde en toveren ze bij bijna iedereen een lach op hun gezicht. Witte bloemen worden vaker gebruikt voor bruiloften omdat deze voor volmaaktheid, reinheid en puurheid staan. Bij begrafenissen wordt vaak gebruik gemaakt van paarse bloemen, deze staan namelijk voor ernst en waardigheid. 

Onderhoud
Ben je helemaal overtuigd en wil je een boeket bestellen? Dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Dit doet u door de onderste bladeren van uw boeket te verwijderen en uw bloemen op een schone vaas te zetten. Daarnaast doet u er goed aan uw bloemen om de 2 à 3 dagen schuin af te snijden. Ook wordt er bij de meeste boeketten een zakje snijbloemenvoedsel meegeleverd. Dit bevat een bacteriedodend middel en zorgt ervoor dat uw bloemen nóg langer mooi blijven. Als laatste kan het geen kwaad het water af en toe te verversen, zorg er wel altijd voor dat u uw bloemen niet op koud, maar lauw water zet.

 

https://www.regiobloemist.nl/