IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Een nieuwe lease auto

Veel automobilisten hechten veel waarde aan het voertuig waarin ze rijden. Een mooie, nieuwe auto is voor veel mensen een belangrijk streven en soms ook een belangrijk deel van hun leven. Autoliefhebbers schaffen om die reden graag een gloednieuwe auto aan. Dit is vaak een grote investering waarvoor je lang moet sparen of een fikse lening moet afsluiten. Los daarvan betaal je ook nog eens flink aan verzekering en (in het geval van een groot voertuig) veel wegenbelasting. Denk eerst dus goed na alvorens je een auto koopt en overweeg of een lease auto misschien een goede optie kan zijn.

Voordelen van leasen

Leasemaatschappijen kunnen je veel voordelen bieden als je besluit een auto te leasen. Ten eerste krijg je van het merk en het model dat je besluit te leasen de nieuwste uitvoering. Je beschikt over de nieuwste technische snufjes en veel comfort. Ook qua kosten aan het voertuig ben je met leasen vaak voordelig uit. De kosten aan het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering worden namelijk bekostigd door de leasemaatschappij, je hoeft zelf enkel de kosten voor de brandstof te betalen. In financieel opzicht is het leasen van een auto dus erg voordelig.

Een aantal voorwaarden

Aan het leasen van een auto is een aantal voorwaarden verbonden en het is belangrijk daar rekening mee te houden alvorens je besluit een leasemaatschappij te benaderen. Wanneer je een auto leaset, is het namelijk verplicht dat je op maandelijkse basis een bepaald aantal kilometers aflegt. Wanneer je dit aantal kilometers overschrijdt, loop je namelijk het risico dat de extra kosten behoorlijk oplopen. Ook moet je er zeker van zijn dat je overige voorwaarden van het leasecontract nakomt. Als je de financiële verplichtingen van een leasecontract niet nakomt, kan dat namelijk boetes en dus extra kosten opleveren.

http://www.leaseautocentrale.nl/