IMPULSSELECT
Image default
Woningen

Een inbraak gehad? Laat sloten vervangen!

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, met alle gevolgen van dien. Inbrekers nemen bij een inbraak niet alleen waardevolle en dierbare voorwerpen uit uw woning mee, maar gebruiken ook steeds vaker geweld. Enerzijds om uw deur of raam open te breken, anderzijds om u ervan te weerhouden de hulp van de politie of buren in te schakelen. Tijdens het openbreken van uw ramen of deuren kunnen sloten defect raken, waarbij het vervangen van sloten vaak noodzakelijk is.

Sloten vervangen kunt u zelf doen, maar ook laten doen door een erkende slotenspecialist bij u in de buurt. Een slotenmaker beschikt over de juiste gereedschappen om een slot snel en nauwkeurig voor u te vervangen.

Wat te doen bij schade aan uw sloten? 

Schade aan sloten kan op verschillende manieren ontstaan. Naast schade aan sloten als gevolg van een inbraak, kan een slot ook beschadigd raken door roest, door het afbreken van een sleutel, enzovoorts. Bij schade aan sloten zal een slotenspecialist allereerst een poging doen om de sloten te repareren. Probeer sloten nooit zelf te repareren als u hier geen ervaring mee heeft. Gebruik hierbij zeker geen haarspeldjes, paperclips of pincetten. De complexiteit van de sloten maakt het erg lastig om deze zelf te repareren. Zo kan er meer schade ontstaan, als u dit met de verkeerde gereedschappen probeert.

Mocht het repareren van sloten niet meer mogelijk blijken te zijn, dan zal een slotenmaker zorgen voor een noodvoorziening of de sloten direct voor u vervangen.

Sloten vervangen voor inbraakpreventie

Het laten vervangen van sloten door een slotenspecialist of sleutelservice kan tevens worden uitgevoerd ter bevordering van de inbraakpreventie in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost, in plaats van sloten met twee contactpunten. Andere vormen van inbraakpreventie rond uw sloten zijn:

–          Het gebruik van sloten met het PVW-keurmerk (Politiekeurmerk Veilig Wonen);

–          Het plaatsen van bijzetsloten op uw ramen in huis;

–          Het gebruik van anti-inbraakstrips tussen de deur en deurpost.

Hulp van een slotenmaker bij het vervangen van sloten

Een slotenmaker of slotenspecialist kan u helpen bij het vervangen van uw sloten. Wilt u de sloten in uw ramen of deuren vervangen? Schakel een slotenmaker in Almere, een slotenmaker in Eindhoven, een slotenmaker in Ede of bijvoorbeeld een slotenmaker in Den Bosch in om deze klus voor u uit te laten voeren. Sommige slotenmakers bieden een 24-uurs sloten service aan. Zo kunnen zij u ook ’s nachts van dienst zijn!

http://www.slotenmaker-24-uur.nl/sloten-vervangen/