IMPULSSELECT
Image default
Auto’s en Motoren

Beveiligingstips voor de zomer

Beveiligingstips voor de zomer

Het is zomer. Hoewel dat natuurlijk heerlijk is, is dit helaas ook de tijd van het jaar dat de inbrekers hun koevoet uit het vet halen. De slimme inbrekers zullen in beweging komen bij warm weer en profiteren ervan dat u wat minder op de beveiliging van uw huis let. Een voorbeeld hiervan:  veel gevallen van inbraak in de zomer gebeurt aan uw voordeur, terwijl u rustig in de achtertuin van de zon geniet. Dat is vrij confronterend en beangstigend.   

Een groot aantal inbrekers komt een huis of gebouw binnen via ontgrendelde ramen en deuren, meestal aan de achterkant van het pand. Wij van slotenmaker Rotterdam hebben enkele handige tips om inbrekers al in een vroeg stadium te stoppen: 

  • Stel dat u snel naar de winkel moet rennen. Laat de deur niet ontgrendeld. Die verdachte mensen die u buiten had gezien, zijn misschien op zoek naar open deuren Zorg ervoor dat al je ramen en deuren goed gesloten en vergrendeld zijn als je het huis uit bent. Het kopen van eenvoudige deurbelgeluiden kan ook helpen bij het horen van een indringer. 
  • Tijdens die prachtige warme zomeravonden, laten sommigen hun ramen open wanneer ze slapen. Hoe lekker zo’n fris briesje is, geeft het ook inbrekers vrije toegang naar binnen. Om het raam niet helemaal dicht te doen, is het handig om een raamklem in te bouwen. Zo kan het raam niet helemaal open, waardoor de inbreker buiten blijft én krijgt u nog frisse lucht binnen. 
  • Laat uw waardevolle spullen nooit open of gemakkelijk binnen het bereik van geopende ramen of deuren achter. 
  • Als u in de achtertuin zit, vergrendel dan alle deuren en ramen aan de voorkant van het huis en sluit zelfs de garage. Inbrekers en dieven zijn opportunisten en zullen op een hoger niveau springen en kunnen in uw huis / garage stappen en waardevolle spullen binnen een paar seconden pakken zonder dat u het merkt tot het te laat is. 
  • Zet het licht op die inbreker. Verlicht de nacht met bewegingslichten. De nieuwe LED-lampjes zijn geweldig. Ze hebben zelfs een LED-lamp die zo helder is als daglicht. 
  • Zet niet op social media dat u met vakantie bent. Vertel mensen of Facebook over uw vakantie ná de vakantie. Laat slechts een paar mensen uw vakantieplannen weten, zodat ze de dingen in de gaten kunnen houden. 
  • Als je de stad verlaat voor een lange vakantie, bel je de lokale politie afdeling en laat het weten. Ze kunnen je op een lijst plaatsen voor patrouilleroute. Hoe goed is dat voor gemoedsrust? 
  • En zorg ervoor dat uw sloten in goede staat verkeren. Of bel Lock Secure en we controleren ze voor je.
http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam