IMPULSSELECT
Image default
Aanbiedingen

6 x keukengerei waar je niet direct aan denkt, maar die wel enorm handig zijn!

Als je in de keuken staat, is het handig om het geschikte keukengerei bij de hand te hebben voor elke taak. Maar er zijn ook van die gadgets en gereedschappen waarvan je nooit wist dat je ze nodig had totdat je ze voor de eerste keer gebruikt. In deze blog vind je zes keukengerei die je wellicht nog niet hebt, maar die je kook routine kunnen verbeteren.

 

Eierprikker

Een eierprikker is een handige tool die je gebruikt om een gaatje in het ei te prikken voordat je deze kookt. Dit helpt om te voorkomen dat de eieren barsten tijdens het koken. Plaats de eierprikker op de bolle kant van het ei en druk een of twee keer om een gaatje te maken.

 

Knoflookpers

Soms moet knoflook worden fijngestampt of gehakt, maar een heleboel gerechten hebben alleen een paar knoflookteentjes nodig. Een knoflookpers kan de klus snel klaren. Het is super handig voor als je handen volgen knoflookgeur zitten en niet urenlang ruikend door het huis wilt gaan.

 

Meloenschep

Een meloen schep is een handig en efficiënt hulpmiddel om snel stukjes meloen te snijden zonder te klungelen met een mes. De scherpe randen van de schep snijden gemakkelijk door de meloen terwijl het lepelachtige ontwerp de stukjes gemakkelijk opschept.

 

Kookwekker

Ja, het lijkt misschien een beetje ouderwets, maar een kookwekker is een nuttig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je gerechten perfect gekookt zijn. Bijvoorbeeld, als je de perfecte hard gekookte eieren wilt, zet de kookwekker 10 minuten op en wacht tot deze af gaat.

 

Siliconen spatel

Een siliconen spatel is zeer duurzaam, makkelijk schoon te maken, en veelzijdig voor het koken van elk type voedsel. Gebruik het bijvoorbeeld om roerei te maken of om pindakaas uit een pot te halen. De siliconen spatel is flexibel en kan elke hoek bereiken om elk beetje eten uit de hoekjes te halen.

 

Vijzel

De ouderwetse vijzel is niet alleen behulpzaam bij het maken van verse kruiden mixen, het is ook een nuttig hulpmiddel om specerijen te vermalen. Het kan zelfs als een mooie decoratie in de keuken worden gebruikt als je het niet gebruikt!