IMPULSSELECT
Image default
Woning en Tuin

Wat kan ik doen aan de schimmelsporen op de kozijnen?

Schimmel in de woning kan ervaren worden als heel vervelend. Schimmel kan zich laten zien op een hele hoop verschillende plekken. Denk aan muren en plafonds, maar ook bijvoorbeeld op kozijnen en dat is niet zomaar. We gaan we je laten zien waarom schimmelsporen op kozijnen kunnen voorkomen en wat je het beste kunt doen om schimmel te herkennen. Daarnaast laten we zien wat je het beste kunt doen wanneer er sprake is van schimmel in huis.

Hoe herken je schimmels?

Schimmels kun je op verschillende manieren herkennen. Allereerst natuurlijk wanneer je het ziet. Schimmel laat zich vaak zien door middel van sporen. Je ziet deze zitten op een hoek bij het plafond of op een plek op de muur. In het kozijn zie je schimmelsporen die steeds meer groeien. Toch kan het ook zo zijn dat schimmels niet zichtbaar zijn. Deze groeien dan alsnog zonder dat je het doorhebt. Hoe kun je die dan herkennen? Deze schimmels herken je vaak door geur. Er hangt een vochtgeur in huis. Het lijkt een beetje alsof je natte aarde ruikt. Ook kun je daarnaast lichamelijke klachten krijgen. Deze uiten zich als benauwdheid en een hoest. Mocht je dus niet verkouden zijn, maar wel klachten hebben die hier op zouden kunnen wijzen dan is het ook best mogelijk dat dit schimmels zijn. Welke schimmels je dan ook herkent, het is belangrijk om er snel iets aan te doen.

Schimmel op kozijnen verwijderen

Het is belangrijk om schimmel zo snel mogelijk te verwijderen. Hierdoor heb je veel minder kans op lichamelijke klachten en kan de schimmel niet verder groeien. Kleine schimmel op kozijnen verwijderen kan vaak wel door middel van huis-tuin-en-keuken spullen vanuit de winkel, maar mocht het een heftigere schimmel zijn, zal deze daardoor niet weg gaan. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat je de schimmel pas ontdekt wanneer deze al ver gevorderd is. Ook dan is het niet raadzaam om te proberen de schimmel zelf te verwijderen. Ook dan kun je er het beste voor kiezen om de schimmel te laten verwijderen door een bedrijf als Lavos Reiniging BV.

Lavos reiniging BV is namelijk een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Zij zullen niet alleen de schimmels verwijderen, maar kijken er daarnaast naar waar de schimmel vandaan komt. Schimmel bij het kozijn komt waarschijnlijk door vocht wat in het kozijn komt. Hierdoor krijgt de schimmel kans om te groeien. Lavos reiniging BV zal de oorzaak verwijderen en vervolgens ook de schimmels zelf. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over de schimmels zelf en eventuele lichamelijke klachten zullen dan ook verwijderen. Heb je schimmels in huis dan is het een goed idee om Lavos in te schakelen.