IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Welke verlichting past bij mijn theatervoorstelling in Zaandam?

Een theatervoorstelling is niks zonder professioneel licht

Sta jij op het punt om een theatervoorstelling in Zaandam te organiseren? Dan moet je ook rekening houden met de verlichting tijdens dit evenement. Een professionele theatervoorstelling heeft professionele verlichting nodig. Echter is het maken van de juiste keuzes omtrent licht niet de makkelijkste. Er is namelijk geen standaard antwoord: het hangt af van wat jouw wensen en eisen zijn.

Licht ondersteunt je verhaal

Onthoud altijd dat licht een onwijs grote impact heeft op het ondersteunen van je verhaal. Zeker in een theatervoorstelling kun je je bedrijven veel kracht bijzetten en meer betekenis geven. De bedoeling van een theaterstuk is dat er een verhaal wordt verteld. De bezoekers moeten dit zo goed mogelijk kunnen begrijpen. Breng jij in Zaandam ondersteunende elementen aan voor wat betreft licht dan help jij hen hier enorm in.

Maak je keuzes op basis van sfeer

Bepaal van tevoren wat de sfeer van jouw voorstelling is. Als deze professioneel is, dan behoeft deze zeker een professioneel lichtplan. Kijk ook naar het soort verhaal dat de theatervoorstelling vertelt. Is dit voor kinderen? Gaat het over milde of juist over zware onderwerpen? Zit er veel energie in of is het vooral rustig? Deze vragen spelen allemaal in rol in de uiteindelijke keuze voor licht.

Er zijn vele soorten verlichting

Tegenwoordig zijn er vele soorten verlichting op de markt. Hoewel er geen absoluut foute keuzes zullen zijn (sommige types verlichting zijn multi-inzetbaar), past de ene keuze beter bij jouw theatervoorstelling dan de andere. Over het algemeen vrij gangbare keuzes zijn volgspots en statische verlichting. Met eerstgenoemde zet je de hoofdpersoon of andere spelers gemakkelijk in het licht. Hierdoor help je de kijkers focussen op één onderdeel van het podium. Zij zullen daarom (onbewust) je verhaal beter meekrijgen. Statische verlichting is in te zetten door hier kleuren in aan te brengen. Speelt je voorstelling zich af in een bepaald gebied (in een bos, onderwater, in de woestijn of ergens anders) dan kun je hierbij het licht gebruiken om dit effect extra te benadrukken.

Vraag een expert om hulp

Heden ten dage zijn er vele mogelijkheden als het gaat om verlichting. Het is daarom niet gek als je deze allemaal (nog) niet kent en je als leek door de bomen het bos niet meer ziet. Dan is het een verstandige keuze om de hulp in te schakelen van een specialist op dit gebied. Deze heeft genoeg ervaring om jouw gedegen advies te geven. Zo weet jij precies welke keuzes jij wel en niet moet maken in het licht dat jij gebruikt voor je theatervoorstelling in Zaandam.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid-zaandam/