IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

4 methodes die goed werken tegen muggen

Methodes muggen verjagen

Bijtende muggen daar zit niemand op te wachten en het liefst wil je ze al helemaal niet in huis hebben. Vaak kunnen we er niet zo heel veel aan doen, en zijn we gewend dat we ze in de zomermaanden binnen hebben. Echter kun je er wel degelijk iets aan doen. Hier lees je de meest effectieve methodes die goed werken.

Zoemende muggen in je tuin of tijdens het slapen is ontzettend irritant, vooral met de wetenschap dat je mogelijk gebeten kunt worden. Er zijn gelukkig genoeg manieren om muggen te bestrijden en te voorkomen. Ieder jaar is er namelijk wel weer een muggenplaag, maar met onderstaande methodes zul jij daar weinig van merken.

1) Planten: bepaalde planten houden muggen op afstand. Plaats ze rondom je huis of in de tuin om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Planten en kruidenplanten die goed werken tegen muggen zijn: munt, rozemarijn, goudsbloemen, citroengras en kattenkruid.

2) Muggenlamp: een kwalitatieve anti muggenlamp betrekt een grote ruimte. Bespaar hier dus vooral niet op en schaf een goede aan. Een muggenlamp zet of hang je op het balkon, de tuin, huiskamer of slaapkamer. Het lokt de muggen naar zich toe zodat jij er geen last meer van hebt. Binnen no-time is je huis mugvrij en kun je met een gerust hart slapen.

3) DEET: dit middel neem je meestal mee op verre vakanties waar veel besmette muggen zijn. Echter kun je dit middel ook heel makkelijk toepassen in Nederland. Vooral wanneer je een avondje in de tuin borrelt is het verstandig om deet op te smeren. Doe dit vooral op je voeten en enkels en vergeet ook je armen niet.

4) Horren: het plaatsen van horren voor ramen en deuren houdt de meeste muggen buiten. Natuurlijk kan er wel eens eentje naar binnen glippen, maar over het algemeen werken horren vrij goed. Het plaatsen van horren is vooral een preventie methode om muggen buiten de deur te houden. 

Tot slot

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips. Belangrijk is om altijd om tijd te beginnen met de preventiemethodes. Voorkomen is altijd beter dan bestrijden. Mocht je alsnog last hebben van vervelende muggen in huis. Kies dan voor een goede muggenlamp. Een aanrader is de Cyclone Pro. Deze muggenlamp wordt namelijk ook veel voor professionele doeleinden gebruikt. 

http://cyclonemuggenlamp.nl/