IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Vitaminepillen: gezond of schadelijk?

Tegenwoordig slikken steeds meer mensen vitaminepillen. Met de winters in Nederland is dat ook wel nodig. Elk persoon in de bevolking hoort namelijk een aanbevolen dagelijks hoeveelheid vitaminen binnen te krijgen, in realiteit is dit niet het geval. Het blijkt dat 2,5 procent van de bevolking niet genoeg vitamines binnenkrijgt. Dit betekend niet dat je nu elke dag pillen moet gaan slikken, het heeft ook met het weer en zonlicht te maken. Vaak hebben mannen vaker behoefte aan vitamines en capsules. Vooral wanneer zij veel in de sportschool te vinden zijn.  

Wanneer je liever geen pillen wilt slikken maar wel voldoende wilt binnenkrijgen, zitten er ook vitamines in eten en drinken. Als je namelijk gezond en gevarieerd eet, krijg je genoeg vitaminen binnen waardoor de extra pillen overbodig zijn. Veel mensen denken dat vitamines alleen in groenten en fruit zitten, dit is niet geheel waar. Het is ook belangrijk om andere producten te eten om gezond en goed te functioneren in de samenleving. Vleeswaren en vis zorgen er ook voor dat we bepaalde vitamines binnenkrijgen zoals bijvoorbeeld pyrodoxine en cobalamine. Pas wel op, als we teveel aan vitamines binnenkrijgen kan dit schadelijk zijn voor de mens. 

Vitamines zijn ook de oplossing voor medische klachten en kwalen. Een voorbeeld van deze vitamine is astaxanthine. Deze vitamine wordt geproduceerd door algen en beschermt je tegen vrije radicalen.  Het is de krachtigste antioxidant op aarde volgens vele. Het is namelijk sterker dan vitamine A, C of E. Het helpt tegen het tegengaan en behandelen van ziektes en gezondheidsproblemen. Het innemen van vitaminepillen heeft dus veel voordelen. Wanneer je geen fan bent van het slikken van pillen, zijn er ook diverse oliedruppels verkrijgbaar. Vooral voor baby’s en kinderen is dit een goed alternatief om de juiste vitamines binnen te krijgen. Neem een kijkje bij Topvitamins voor vitamines online. In drogisterijen, supermarkten en apotheken zijn er ook vitamines verkrijgbaar. 

https://www.topvitamins.nl/