IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Leefstijl coach worden? Volg een opleiding!

Wat doet een leefstijlcoach?

Er zijn veel mensen die het moeilijk hebben. Zij hebben problemen om goede keuzes te maken tijdens het dagelijkse leven. Daarbij kun je denken aan de voeding, ontspanning, slaap, stress en beweging. Wanneer je gebruik maakt van een leefstijlcoach, zal deze je helpen om goede keuzes te maken. Wanneer je belangstelling hebt om mensen te helpen, die problemen hebben om goede keuzes te maken, kun je de opleiding tot leefstijlcoach gaan volgen.

De opleiding tot leefstijlcoach

De opleiding bestaat uit drie hoofdonderdelen. Daarbij kun je denken aan gezond leven en gezonde gewoontes, coaching en het gedrag van de leefstijlcoach. Tijdens de opleiding tot leefstijlcoach zullen de drie hoofdonderdelen uit meerdere thema’s bestaan, die samen de aspecten van een leefstijl coaching behandelen. Je leert tijdens de opleiding hoe personen een gezonde manier van leven kunnen bereiken. Tijdens de opleiding tot leefstijlcoach leer je vooral veel over wat een goede en gezonde voeding is, hoe je je het beste kunt gaan bewegen en goed kunt slapen. Je moet vooral leren hoe je goed moet slapen, omdat dat de belangrijkste manier is om je te ontspannen en weer energie op te doen voor de volgende dag. Tijdens de opleiding tot leefstijlcoach word je geleerd wat goede coaching technieken zijn en welke modellen ervoor gebruikt kunnen worden. Het zijn coaching modellen die je direct kunt toepassen wanneer je een cliënt wil helpen. Wanneer je de opleiding tot leefstijlcoach hebt afgesloten met het TCI-examen, kun je je laten opnemen in het officiële beroepsregister van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Daarna kun je aanmerking komen voor de consultvergoeding bij zorgverzekeraars.

Leefstijlcoach voor professionals

De opleiding tot leefstijlcoach is speciaal ontwikkeld voor personen, die als professionals mensen willen begeleiden bij een blijvende gedragsverandering, waardoor ze gezonder gaan leven en daardoor ook gelukkiger zullen worden. Twijfel je aan de opleiding, dan is het verstandig om eerst een gratis proefles te volgen. Daarna kun je voor jezelf beter inschatten wat goed voor je is. Na de opleiding kun je de opgedane kennis gebruiken bij de begeleiding van je patiënt. Je kunt daarna beter rekening houden met de hulpvraag, die de patiënt heeft en met de persoonlijke omstandigheden.

Sportopleidingen

Veel mensen weten dat ze te weinig bewegen. Daarom is het belangrijk dat er coaches zijn, die de mensen kunnen helpen om op een goede manier te bewegen. Soms is bewegen, na een operatie, noodzakelijk om weer de oude te worden. Dan is het wel belangrijk dat zo’n persoon goed begeleid wordt. De persoon die je helpt, moet een sportopleiding hebben gevolgd. Wanneer je in de sportsector werkzaam wil zijn, moet je beschikken over het juiste diploma. Wil je gaan lesgeven, trainen of eventueel voor een groep staan, dan moet je kiezen uit de opleiding Sportkunde en Docent Lichamelijke Opvoeding en Sport- &  Bewegingseducatie. Ook de opleidingen voor fitnesstrainer A of de NASM-opleiding worden veel gevolgd door personen die een baan in de sport en gezondheidsbranche zoeken. Voor sport opleidingen kun je ook kiezen voor de commerciële kant. Voordat je de keus maakt uit de sport opleidingen is het belangrijk je goed te oriënteren.