IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Orthodontie is voor iedereen

 

Wanneer je denkt aan orthodontie zie je toch al gauw een tiener in zijn of haar puberteit voor je met een opvallend ijzerwerk in zijn of haar mond. Natuurlijk zijn het ook voornamelijk pubers die een beugel dragen. Het is tegenwoordig bijna normaler om op een gegeven moment een beugel te krijgen dan dat je deze niet krijgt. Maar naast kinderen is het ook voor volwassenen gewoon mogelijk een beugel te nemen.

 

Waar het bij de jeugd vaak nodig is om een beugel aan te meten om het gebit op orde te krijgen is het bij volwassenen vaak vooral om esthetische redenen. Tegenwoordig heerst er natuurlijk een stuk mee sociale druk, je wil natuurlijk dat je profielfoto op de sociale media perfect is. Een mooie lach opent toch vaak meer deuren voor je. Het kan echter ook zijn dat iemand pas op latere leeftijd functionele gebitsproblemen ervaart, daardoor kan een beugel wenselijk worden.

 

Ook bij volwassenen is het zo dat zij eerst een consult krijgen. Uiteraard worden de kaak en het gebit volledig in kaart gebracht met röntgenfoto’s en gipsen gebitsmodellen. Daarna wordt er gekeken wat nou de juiste beugelbehandeling voor jou gaat zijn. Helaas kunnen sommige problemen niet met enkel orthodontie verholpen worden. In dit geval moet de kaakchirurg eraan te pas komen door een chirurgische kaakcorrectie te doen bij de patiënt.


Helaas is orthodontie volwassene niet verzekerd in het basispakket. De behandelkosten zijn afhankelijk van het probleem dat verholpen dient te worden. De duur van een behandeling varieert meestal van negen maanden tot twee jaar. De kosten komen dan ongeveer tussen de € 1000 en € 2500 uit. Met een aanvullende verzekering wordt er vaak wel een gedeelte van de behandeling vergoed. Gaat u echter eerst goed uw eigen verzekering na zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan wat betreft rekeningen.

http://www.orfeokliniek.nl/