IMPULSSELECT
Image default
Gezondheid

Zelf je bloedsuiker meten

 

Je bloedsuiker kan je tegenwoordig heel goed zelf meten. Hiervoor heb je drie belangrijke hulpmiddelen. Het is al geruime tijd niet meer nodig om een arts te bezoeken om dit te laten doen. Met een prikpen, een teststrip en de bloedsuikermeter is het heel makkelijk om zelf je waardes op te meten. De huisarts kan u heel goed leren hoe u dit zelf kunt doen.

 

Wanneer je zelf gaat meten is het belangrijk om dit ‘s ochtends te doen. Wanneer je diabetes mellitus hebt is de streefwaarde ‘s ochtends wanneer je nog niets hebt gegeten of gedronken tussen de 4,5 en 8 mmol/l. De huisarts of verpleegkundige zal vooraf met u afspreken wat bloedsuikerwaarden zijn die alarmerend zijn en wanneer u dus contact dient op te nemen.

 

Hoe meet ik dan zelf?

 

Het is heel belangrijk om voordat u gaat meten uw handen te wassen met zeep en warm water. Wanneer uw handen warm zijn komt het bloed namelijk gemakkelijker uit uw vingertop. Zorg daarna dat u uw handen goed afdroogt. Het is zaak dat u geen ontsmettingsmiddel gebruikt. Dit is namelijk helemaal niet nodig en het zal de meting ook onbetrouwbaar maken. Het middel zal zich namelijk mengen met de druppel bloed die gemeten moet worden. Wanneer u gaat meten raden wij aan atijd te kiezen voor uw middelvinger of ringvinger en prik altijd in de zijkant van de vingertop. Strijk daarna met uw duim en wijsvinger van uw andere hand langs uw vinger naar de top. Op deze manier komt er het makkelijkste een druppel bloed naar boven. Leg de druppel bloed hierna op de teststrip en stop de strip in de bloedmeter. Bij de meeste bloedmeters ziet u na 10 seconden op het beeldscherm van bloedmeter hoe hoog uw bloedsuiker is.

 

Het is dus echt niet moeilijk om zelf uw bloedsuikerwaardes te meten. Zorg er alleen voor dat u het goed en secuur doet zodat u de juiste resultaten doorkrijgt.

 

https://shopvoorgezondheid.nl/