IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

opleiding tot tandarts

Opleiding tot tandarts

Weet jij al sinds kinds af aan wat je wilt worden? En ben je daar al die jarern ook echt bij gebleven? Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Iedereen heeft in zijn jeugd een idee over wat hij of zij later wilt worden, maar heel weinig mensen blijven bij deze gedachte. Logisch: je bent immers erg jong en hebt nog niet alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Een beroep wat veel kinderen niet interessant vinden is tandarts: deze wordt nog altijd veel gelinkt aan pijn en narigheid. Wanneer je een passie hebt voor tandheelkunde, kun je een opleiding tot tandarts volgen. Veel mensen zijn er niet in geinteresseerd, totdat zij het jaarsalaris van de baan horen. Een tandarts verdiend over het algemeen veel geld, al hangt dit natuurlijk af van het soort kliniek waarin de tandarts werkt. Het inkomen van tandartsen is boven modaal.

Een opleiding tot tandarts is een lange opleiding welke door veel studenten als zwaar wordt ervaren. De vooropleiding voor tandarts dient ook van hoog niveau te zijn, zo is het VWO-advies gebruikelijk voor een opleiding tot tandarts.

Wanneer je werkzaam bent als tandarts zul je niet op je eerste dag direct een kies trekken. In de eerste maanden zul je meelopen met een ervaren tandarts. Geleidelijk zullen de werkzaamheden opbouwen tot zelfstandig tandarts. Dit is ook logisch, het betreft ingrepen op andere mensen. Hierdoor is het van belang dat alles consequent en zorgvuldig wordt uitgevoerd: om deze reden duurt de traineeship voor bijvoorbeeld een verstandskies trekken ook een stuk langer dan bij een normale kantoorbaan.

Wanneer je een opleiding tot tandarts wilt volgen, is het van belang dat je een sterke maag hebt. Er wil namelijk nog wel eens wat bloed komen kijken bij bepaalde operaties. Ook is interesse in het menselijk lichaam een pre.

https://orfeokliniek.nl/