IMPULSSELECT
Image default
Sport

Kunstaas voor snoek

Het vissen op snoek met levend aas is niet meer mogelijk. De Partij voor de Dieren heeft met een motie in de 2e Kamer hier een stokje voor gestoken. Het vissen met kunstaas heeft sindsdien een vlucht genomen. Het actief zoeken naar snoek met kunstaas is dan ook een goed alternatief op het levend aas. Hierbij wordt een levende vis geïmiteerd om zo de snoek te verleiden. Om dit in veel verschillende situaties te kunnen doen, is er heel veel verschillende soorten kunstaas beschikbaar bij de (online) hengelsport winkel. Om te weten hoe je dit in kunt zetten, hierbij enkele tips. 

Lepels en spinnertjes

Dit kunstaas is gemaakt van schitterende metaal. Door een ronddraaiende beweging ontstaan schitteringen in het water, die de flank van een aasvis imiteren. Dit kunstaas is zinkend en wordt meestal op een gelijkmatige manier binnengevist. Een spinner kan ook vertraagd worden en versneld, zolang het blad maar blijft draaien. 

Shads en twisters

Dit kunstaas bestaat uit erg flexibel en zacht rubber. Met een lood kop (haak met loodgewicht) of losse haak wordt deze gevist. Er zijn veel verschillende soorten shads en twister. Voor het verticaal vissen, het slepen over de bodem, stuiterend over de bodem en zelfs trollend. Bij het verticalen wordt veelal baars en snoekbaars gevangen, net als bij het stuiteren over de bodem. Bij het slepen over de bodem wordt baars goed gevangen en bij het trollen volgen vaak de snoeken. Afhankelijk van de soort actie is de kans op een specifieke soort dus veel groter. 

De plug

Met bijna levensechte prints is de plug waarschijnlijk wel de meest levensechte verschijning van een echte vis. De plug bestaat meestal uit een kunststoflichaam met een schoep voorop. Deze schoep zorgt dat de plug diepgang houdt. Bij het binnenvisssen zal het kunstaas een zigzaggende beweging maken. 

Jerkbaits

De jerkbaits lijkt op de jerkbait maar mist een schoep op de voorkant. Deze jerkbait zijn van licht tot zwaar zinkend, waardoor deze ook onder het oppervlakte door het water gaat. Ze worden naast kunststof ook van hout gemaakt. Door deze met rukjes aan de lijn binnen te vissen zal deze links en rechts uitslaan in het water. Jij bepaalt met dit kunstaas de actie. 

Ideaal is natuurlijk als je verschillende soorten kunstaas in je viskoffer meeneemt. Zo heb je de keuze om op verschillende manieren een roofvis te strikken. 

https://www.sportvisgigant.nl/