IMPULSSELECT
Image default
Sport

Hoe kies je de juiste keepershandschoenen uit?

Staat er dit weekend weer een belangrijke wedstrijd voor jouw team voor de deur? Of wil je je graag goed voorbereiden op het komende voetbalseizoen? Ongeacht wat de situatie precies is, is het aanschaffen nieuwe keepershandschoenen voor keepers geen gemakkelijke klus. Het lastige is namelijk dat je uit heel veel soorten keepershandschoenen kunt kiezen. Sommige van deze handschoenen zijn bijzonder populair, terwijl andere handschoenen juist bij bepaalde keepers in de smaak vallen. Hoe je de beste keepershandschoenen voor jezelf kunt vinden, ga je in dit artikel lezen.

Bepaal wat je prettig vindt

Allereerst is het zaak om te bepalen wat je zelf prettig vindt. Wil je bijvoorbeeld keepershandschoenen met bepaalde grip op de vingertoppen? Wil je keepershandschoenen met een bepaald reliëf aan de binnenkant? Of wil je handschoenen met verdikte vingers? Het is stuk voor stuk mogelijk.

Kijk welk merk jouw voorkeur heeft

Ook is het belangrijk om goed naar de verschillende merken te kijken. De ervaring leert namelijk dat veel keepers langdurig bij één en hetzelfde merk blijven. Mocht je in eerste instantie voor Nike gekozen hebben, is de kans groot dat je ook bij Nike blijft. Ga dus na welk merk de beste keepershandschoenen – op basis van jouw wensen – aanbiedt.

Kijk goed naar het design

Verder is het ook aan te raden om goed naar het design te kijken. Wil je volledig witte of zwarte keepershandschoenen hebben? Dan heb je tegenwoordig niet meer al te veel keuze. Nee, de meeste handschoenen hebben tegenwoordig allerlei soorten kleuren en patronen. Het is aan jou om te bepalen wat je het mooiste vindt.

Kijk goed naar de maat

Uiteraard moet je ook nog goed naar de maat van de handschoenen kijken. Het lastige is dat je uit nogal veel maten kunt kiezen; de maten variëren van maat 2 tot en met maat 12. Hoe je nou kunt bepalen wat voor jou de juiste maat is? Dat doe je onder meer de afmetingen van jouw handen/vingers goed op te meten. Aan de hand daarvan kun je – met behulp van een tabel – bepalen wat voor jou de juiste maat is. Veel succes met jouw zoektocht naar de beste keepershandschoenen!