IMPULSSELECT
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Als eigenaar van mijn eigen bedrijf krijg ik regelmatig te maken met een incassobureau. Ik zorg er in ieder geval wel altijd voor de het incassobureau voor mij werkt en niet tegen mij. Ik kan het zelf in ieder geval nooit waarderen als mensen hun factuur niet betalen, vandaar dat ik dat zelf ook nooit doe.

Incassobureau inschakelen

Ik heb al meerdere keren een incassobureau moeten inschakelen omdat de uitstaande facturen niet betaald werden, maar ik probeer het zo veel mogelijk te mijden. Niet alleen moet je geld inleveren aan het bureau, het zorgt er ook voor dat de relatie met de klant verslechterd. Vandaar dat ik zelf eerst altijd probeer om mensen aan te zetten tot het betalen van de factuur, ook al kost dit veel negatieve energie en moeite. Toch is op een gegeven moment de maat vol en dan is het gewoon tijd om de factuur te laten incasseren. Bij sommige klanten is gewoon te merken dat ze de factuur nooit gaan betalen zolang ik het vraag, dan zijn er andere mensen voor nodig om ze aan te zetten tot het betalen van die factuur.

Hoge bedragen

Gelukkig gebeurt het niet zo vaak dat ik gebruik moet maken van een incassobureau, ik voel me daar ook nooit zo prettig bij. Ik schakel zo’n bureau ook meestal alleen in bij hogere bedragen, daar is het belang groter bij. Bij lagere bedragen is het goedkoper om het zelf proberen op te lossen, vandaar dat ik dat dan ook altijd probeer.

Factuur niet betaald

Ik had laatst nog een klant die zijn factuur niet wilde betalen, ondanks dat het bedrag in de duizenden euro’s liep. Ik heb hem meerdere keren geprobeerd te bellen, maar ik heb nooit reactie gekregen. Op een gegeven moment is de maat dan toch echt vol en dan is het tijd om het geld gewoon te laten incasseren. Zulke bedragen zijn te hoog om het te laten liggen.

https://incassoadvocaten.nl/