Mobiel surveillance

Impulsselect

Het volgende artikel is gewijd aan mobiele surveillance. De bedoeling is om uit te leggen hoe mobiele surveillance in het algemeen werkt om later uit te leggen hoe mobiele surveillance werkt.

 

Mobiel surveillance in de moderne wereld

Er zijn twee algemene soorten mobiele bewaking:

  • Mobiele bewaking op een statisch doelwit: bewegen in de buurt van een statisch doelwit, meestal omdat er geen goede statische uitkijkpunten zijn om toezicht op te houden.
  • Mobiele surveillance op een mobiel doel: een mobiel doel volgen om te zien waar het naartoe gaat en wat het doet.


Het eerste dat over mobiele surveillance moet worden vermeld, is dat deze alleen moet worden gebruikt in situaties waarin statische surveillance niet zo levensvatbaar is als mobiele surveillance. Dit is het duidelijkst wanneer het doel statisch is, omdat statisch (bij voorkeur gaan zitten) gewoonlijk een minder opvallend uiterlijk geeft in combinatie met de mogelijkheid om zelf meer te zien en op te merken. Het is alleen wanneer er geen goede statische uitkijkpunten zijn – wanneer de omgeving niet bevorderlijk is voor statische bewaking – dat schijnbaar zoemen rond in het gebied minder in plaats van meer aandacht kan trekken naar een surveillant.


Als het gaat om mobiele doelen, ook hier, als u statisch kunt blijven en informatie kunt verzamelen over uw mobiele doel terwijl het u passeert, is dit wat u wilt doen. Maar als je nog niet weet waar het doel naartoe gaat en wat de route is, zul je eerst mobiel toezicht op het mobiele doel moeten uitvoeren.

Locatie

Het algemene idee bij mobiel toezicht op een mobiel doel is om het doel te volgen om te zien waar het naartoe gaat en wat het doet. Wanneer dit wordt uitgevoerd door een enkele bewakingsagent, betekent dit meestal dat de surveillant ergens achter het doelwit wil zijn. Dit geeft de onderzoeker twee voordelen: 1) kunnen zien waar het doelwit naartoe gaat, en 2) zich buiten het gezichtsveld van het doelwit bevinden.

Door dit type bewaking een niveau hoger te nemen, wil de surveillant ook het feit verbergen dat hij / zij het doelwit surveilleert voor iemand anders in het gebied. Een handig idee om in gedachten te houden als een bewakingsagent is dat iemand je altijd in de gaten houdt. Dit betekent dat het niet voldoende is om gewoon uit het gezichtsveld van het doelwit te blijven terwijl je achter vuilnisbakken duikt of snel tussen bushaltes, bomen en donkere hoeken scharrelt.

Als je acties vreemd of verdacht lijken voor iemand om je heen – voor iedereen die je in de gaten houdt – dan zou je ze waarschijnlijk niet moeten doen.

 

Afstand en snelheid

De afstand waarop u het doel wilt volgen, is afhankelijk van de bewegingen van het doel (snel, langzaam, onregelmatig, consistent, enz.), Van de omgeving (stil, druk), van de mensen rondom het doel (meestal statisch, grotendeels mobiel) en op de missie (een algemene route detecteren, een bepaalde actie detecteren, enz.).

Een handig ding over de omgeving / afstandsverhouding is dat omgevingen waar het doelwit nauwer moet worden gevolgd (bijvoorbeeld drukke gebieden) ook meer dekking bieden voor de surveillant – waardoor de noodzaak van nabijheid iets gemakkelijker te handhaven is.

Omgekeerd betekenen stille gebieden dat het doelwit vanaf een grotere afstand moet worden gevolgd, maar ook hier is het niet zo’n grote opdracht om zulke lange afstanden te handhaven, omdat stille gebieden het ook gemakkelijker maken om het doelwit van verder weg te volgen.

 

De lichaamstaal van het doel observeren

Zoals hierboven vermeld, komt veel van de moeilijkheid bij het bewaken voort uit het feit dat je niet weet wat de volgende zet van het doel zal zijn. Een handige manier om een ​​deel van deze moeilijkheid te verminderen is om de lichaamstaal van het doel op te merken. Mensen projecteren hun intenties vaak voordat ze hun acties uitvoeren. Als je oplettend genoeg bent, kun je een aantal van deze oppikken en anticiperen op de acties van het doel voordat ze gebeuren. Mensen kijken meestal naar de richting die ze willen gaan.

Als een doel bijvoorbeeld een beetje naar links kijkt en zich verplaatst naarmate ze een kruising naderen, zullen ze waarschijnlijk linksaf slaan of ergens aan de linkerkant stoppen. Als een statisch doelwit dat in een koffieshop zit zijn / haar drankje op heeft, hun spullen verzamelt en hun mobiele telefoon in hun zak steekt, maken ze zich waarschijnlijk klaar om te vertrekken; daarbij overgaand van statisch naar mobiel.

Bij mobiel toezicht is elke geavanceerde kennis over de bewegingen van het doel uiterst nuttig (zelfs al is het maar een paar seconden van tevoren).