IMPULSSELECT
Image default
Links / Index

Actief op watersporkamp

Op watersportkamp

Een surfkamp is een kamp waar je leert windsurfen. Een ander woord voor windsurfen is plankzeilen. De naam plankzeilen is vrij duidelijk je staat op een plank met een er boven op. Windsurfen is een watersport en wordt ook beoefend met de olympische zomer spelen. op de surfplank maak je een mast vast met om de mast heen een zeil om te kunnen sturen heb je een giek nodig deze zit aan het einde vast met een touwtje aan het zeil en aan de voorkant met een kliksysteem aan de mast. Bij windsurfen kom je vooruit door de wind die in het zeil blaast. Voor beginnende surfers zit er in het midden van de plank nog een zwaard gemonteerd deze is om de stabiliteit van de plank te vergroten. Deze borden worden vaak gebruikt bij een surfkamp of bij surflessen, omdat hier meestal beginnende surfers aan mee doen.

Waar ga je heen met surfkamp?

De surfkampen vinden vaak plaats aan tropische stranden. Voor minder geld kan het echter ook lekker in Nederland. Op de wadden eilanden worden verschillende surfkampen aangeboden maar ook langs de kust van Scheveningen en Zandvoort staat de watersport zeker niet stil. Voor meer geld kan er natuurlijk een reis naar Bretagne of iets aan de Afrikaanse kust gekozen worden. Hier zijn de golfen vaak wat hoger en dat zorgt er dan ook voor dat er makkelijker geoefend kan worden. Landen Zoals Spanje, Portugal en Italië zijn hier minder geschikt voor omdat deze aan Middellandse oceaan grenzen. Hier zijn de Golfen lager en staat ook minder wind.

Denk jij dat dit iets voor jou is? Er zijn vele aanbieders van surfkampen dus op google vind je al snel iets wat bij je zou kunnen passen. Van deze kant wensen we je alvast heel veel plezier!

Een surfkamp is vaak de combi van een actief kamp met na de tijd een heerlijk etentje of drankje (indien men 18 jaar + is). Mooi weer speelt ook een belangrijke rol. Niet alleen tijdens het surfen maar ook daarna. Er wordt vaak geslapen in boerderijen, tenten of groepsaccommodaties. De groepsverschillen zijn variërend tussen de 8 tot 100 personen uit alle delen van Nederland. Veel westerlingen en zuiderlingen komen naar het noorden toe om te genieten van de rust en stilte. Naast Nederlanders zijn er ook veel Duitsers die naar Friesland en Groningen trekken om volledig tot rust te komen. Kom lekker naar Groningen toe voor een surfkamp aan een mooi meer.

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/watersportvakanties/zomervakantie/