IMPULSSELECT
Image default
Vakantie

Hintertux

Wil jij zeker zijn dat er sneeuwaanwezig is tijdens jouw wintersport Oostenrijk? Dan is Hintertux een aanrader. De Hintertuxer Gletscher is het grootste skigebied van Europa waar men heel het jaar door kan skiën. Het gebied is onderdeel van het Zillertal 3000, dus in sneeuwrijke tijden is er 200 kilometer aan piste beschikbaar. Het is een modern skigebied met goede faciliteiten.

De gletsjer zelf heeft ongeveer 60 kilometer aan pistes. Ze zijn er breed en vaak ook in de categorie blauw en rood. Vanaf 2100 meter pak je de lift en het hoogste punt is 3250 meter. De liften bieden een spectaculair uitzicht over het complete Zillertal. Bij helder weer kan je vanaf de top gemakkelijk Italië en Duitsland zien liggen.

Je hebt verschillende pistes in het gebied, vaak is het zo dat gletsjers weinig uitdagende pistes hebben maar dat is hier niet het geval. De Gefrorene Wand is wel is waar erg breed opgezet. De rode pistes bieden ook voor de gevorderde wintersporters voldoende uitdaging om voldoening uit de wintersport te halen. Je kan vanaf de top (3250 meter) in een keer door rausjen naar het dal (1500 meter). Er zijn in het gebied meerdere funparken aanwezig waar je jouw stunts kan perfectioneren. Mocht je eens een dag wat anders willen doen dan skiën of snowboarden dan is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de rodelbaan.

Mayrhofen het naastgelegen dorp staat bekend om zijn uitstekende après ski van internationale allure. Toeristen uit heel noord west Europa boeken hier hun wintersport in Oostenrijk. Het skigebied Zillertal 3000 is een van de meest veelzijdige gebieden die voor de wintersporter van elk niveau even leuk is. Het gebied is goed bereikbaar, het vliegveld van Innsbruck is binnen een uur bereikt en de snelweg zorgt er voor dat auto’s het gebied snel, gemakkelijk en comfortabel kunnen bereiken. De trein is ook een optie die te overwegen valt. Naast Zillertal 3000 zijn er een hoop aangrenzende gebieden die voor een kleine meerprijs ook toegankelijk zijn. Zo wordt bijna 700 kilometers aan pistes beschikbaar voor de echte wintersport liefhebber. Lukt het jou om ze allemaal te bedwingen?

http://wintersportoostenrijk.nl/