IMPULSSELECT
Image default
Vakantie

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden

Eén van de populairste vakantiebestemmingen van Europa is ongetwijfeld het eiland Tenerife. Dit is meteen ook het grootste eiland van alle Canarische Eilanden. In eerste instantie denken veel mensen bij een vakantie op dit eiland uiteraard aan zon, zee en strand. Dit gezegd hebbende is deze vakantiebestemming echt veel meer dan dat. Zo huisvest ze bijvoorbeeld de oudste stad van de Canarische Eilanden die inmiddels werd herkend als UNESCO Werelderfgoed.

Bovendien is het zo dat niet alleen cultuur-, maar ook natuurliefhebbers op dit eiland aan hun trekken komen. Dat is natuurlijk onder meer het gevolg van de aanwezigheid van El Teide, de bekende vulkaan van het eiland. Hoe dan ook, wil jij graag meer te weten komen over deze vakantiebestemming? Dan is verder blijven lezen iets wat zeker kunnen aanraden.

Breng een bezoek aan de imposante El Teide vulkaan

Eigenlijk is één van de eerste zaken die je helemaal bovenaan je verlanglijstje moet plaatsen voor je vakantie op Tenerife een bezoek brengen aan het El Teide nationaal park. Dit is niet alleen het derde oudste, maar tevens ook het grootste nationaal park van Spanje. Verspreid over dit park kan je een bijzonder uitgebreid netwerk terugvinden van paden en oriëntatiepunten. Op verschillende plaatsen zal je ook ongetwijfeld extra halt willen houden om er te genieten van de prachtige uitzichten die er zich ontvouwen. Wil je graag helemaal naar de top van de vulkaan? Dat is mogelijk door gebruik te maken van de El Teide kabelbaan. Je dient er wel rekening mee te houden dat deze kabelbaan niet werkt wanneer de weersomstandigheden dat verhinderen. Het is dan ook mogelijks interessant om op voorhand even het actuele weer te controleren voordat je naar het park trekt.

De Masca vallei, de voormalige thuisbasis van de piraten

Op Tenerife is een groep bergdorpjes terug te vinden welke luisteren naar de naam Masca. Voor deze dorpjes geldt dat ze zijn terug te vinden zo’n 600 meter boven de zeespiegel. Ze bevinden zich in een kloof van het zogenaamde Teno Massief. In het verleden deed deze plaats ooit dienst als schuilplaats voor piraten. Vanaf deze locatie waren ze op de uitkijk voor schepen. Vandaag de dag hebben de piraten plaatsgemaakt voor toeristen die houden van de vele pittoreske plaatsen die hier terug te vinden zijn. Ben je van plan om de rit te wagen naar de stad Santiago del Teide? Hou er dan rekening mee dat deze weg niet alleen erg steil, maar ook hobbelig en vooral kronkelend is. Je wordt hier geconfronteerd met steile afdalingen, maar tegelijkertijd ook met prachtige vergezichten over het eiland Tenerife. Zeker de moeite waard.

San Cristóbal da La Laguna, de oudste stad van de Canarische Eilanden

San Cristóbal da La Laguna op Tenerife mag zich in de praktijk de oudste stad noemen van de Canarische Eilanden. Het was dan ook de eerste die er gesticht werd. Ondertussen is de stad (uiteraard) uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Voor deze plaats geldt dat ze, mede door haar koloniale architectuur en haar charmant autovrij centrum over een bijzondere sfeer beschikt. Er zijn heel wat historische gebouwen die hier wachten op de cultuurliefhebber om ontdekt te worden. Denk hierbij onder meer aan:

  • Een neoklassieke kathedraal;
  • De paleizen van Nava en Salazar;
  • De vele kerken en kloosters;

In eerste instantie mag Tenerife dan wel bekend staan als een populaire bestemming voor een zon-, zee-, strandvakantie, maar in de praktijk is ze eigenlijk ontzettend veelzijdig.