IMPULSSELECT
Image default
Vakantie

Huur een auto om de mooiste wegen in Zwitserland te ontdekken

Als je aan Zwitserland denkt, dan denk je aan de indrukwekkendste bergen en valleien die zorgen voor enkele van de prachtigste uitzichten ter wereld. De beste manier om de natuurlijke schoonheid van het land te ervaren is door een auto te huren en door dit bergachtige land te rijden.

Er zijn talloze autoverhuurdiensten in Zwitserland, van Hertz tot Avis, dus je vindt de beste huurauto’s in dit land. Je vergelijkt gemakkelijk de prijzen van huurauto’s en na de vergelijking kies je de beste en goedkoopste huurauto om aan je reis door het hart van het Europese continent te beginnen en de prachtigste landschappen te aanschouwen, u kunt hier de prijzen bekijken: https://www.autoprio.nl/nl-zwitserland/. Je kan een auto huren op luchthavens als: Zürich Airport, Rental Cars Genève-Cointrin Airport, Bern Belp Airport, Lausanne-Blécherette Airport, St. Gallen-Altenrhein Airport, Lugano-Agno Airport en in steden als Zürich, Genève, Basel, Bern, Lausanne. U kunt een auto huren bij bedrijven als Europcar, Dollar, Alamo, Maggiore, City Auto Rent, Edel And Stark Luxury Fleet, Budget, Flizzr, Hertz, Nomadcar, National, Sixt, Avis, Unirent, Enterprise, Firefly, Advantage en Thrifty.

Laat ons deze reis over de mooiste wegen van Zwitserland beginnen in een huurauto vanaf de Grote St. Bernardpas.

1. De Grote St. Bernardpas

Dit is de bekendste bergpas in de Europese Alpen. Met prachtige landschappen en schitterende uitzichten vanaf een hoogte van 2469 meter, kan je via de E27 snelweg naar het zuiden richting Italië rijden om vanaf deze karakteristieke weg een paar van de mooiste uitzichten te bewonderen en de beroemdste bezienswaardigheden van Zwitserland te ervaren.

Deze weg werd vroeger gebruikt als commerciële handelsroute en doet tegenwoordig vooral dienst als populaire toeristische bestemming voor automobilisten die in een rustig tempo door het prachtige landschap willen rijden om onderweg de schitterende bezienswaardigheden in zich op te nemen.

2. St. Gotthardpas

De St. Gotthardpas is nog zo’n indrukwekkende weg in heel Europa. De pas ligt in het hart van het Alpengebergte en staat bekend als één van de hoogste bergpassen van Europa. Het zal een genot zijn om met je huurauto door de slingerende kronkels van deze bergpas te rijden, terwijl je over afwisselende ondergronden rijdt zoals kasseien en glad asfalt. Deze 27 kilometer lange route heeft een hoogteverschil van 2000 meter.

Je passeert in je goedkope huurauto enkele van de meest adembenemend met sneeuw bedekte bergen en fantastische meren, terwijl je even pauzeert om het Nationaal Gotthard Museum te bekijken. Dit museum is alleen open van mei tot oktober en is een absolute aanrader als je in de buurt bent.

3. Furka Pass

Een andere mooie panoramische route om in Zwitserland te bekijken, terwijl je in je huurauto rijdt, is de Furka Pas. Gelegen net aan de voet van de St. Gotthardpas bereik je gemakkelijk de Furka Pass. Deze mooie pas verbindt Realp en Gletsch. Misschien herinner je je deze route nog door de iconische achtervolgingsscène met auto’s die plaatsvond in Goldfinger van James Bond. Deze route vol bochten is de moeite waard om met je huurauto over te rijden voor het schitterende uitzicht op de Rhônegletsjer.

Je parkeert je goedkope huurauto bij het imposante Hotel Belvedere en van daaruit is het twee minuten lopen naar de 7 kilometer lange Rhônegletsjer, die een bron is van de rivier de Rhône.

De weg die aan de andere kant naar beneden gaat is weliswaar smal en steil, maar hij biedt toch de beste rijervaring van heel Zwitserland en je zal blij zijn dat je besloten hebt deze ongelooflijke en pittoreske weg te nemen.

https://www.autoprio.nl

Gerelateerde artikelen

Wat te doen tegen muggen in de tuin en rondom huis

Vakantie Bora Bora inclusief vlucht

Een heerlijk vakantiehuis in de Ardennen