IMPULSSELECT
Image default
Adverteren

Flyers drukken

Waar moet je opletten bij het ontwerpen van een flyer?

Flyers drukken is niet zo makkelijk als het lijkt, er komt meer bij kijken dan alleen het ontwerpen. Ja hebt veel verschillende maten. Ook heb je verschillende soorten papier. Het is belangrijk dat je als je de flyers drukt de juiste soorten papier gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat je flyers drukken die snel scheuren. Het belangrijkste bij een flyer is dat hij duidelijk en direct moet zijn. Mensen die een flyer krijgen moeten nieuwsgierig en overgehaald worden. Dit word vaak gedaan met een korte maar pakkende tekst en een bijpassende foto die goed opvalt.

 

Wat is het verschil tussen een flyer en een folder?

Het verschil tussen flyer en folders is dat de flyers altijd ongevouwen zijn. Folders zijn vaak wel gevouwen, Dit is niet het enige verschil. Er zit ook een verschil in de functie van een flyer en een folder. Een flyer is altijd 1 blad dit is een 1 kant of beide kanten bedrukt, de meest voorkomende maat is het A5-formaat. Een flyer wordt vaak gebruikt voor het snel verspreiden van informatie of om iets te aankondigen. Een flyer moet duidelijk zen direct zijn zodat de mensen weten waar het voor is.

Een folder is vaak om 4 of meer bladen, dit betekent dat je er dus door heen kan bladen. Het is ook bedoelt om veel informatie erin te zetten. Dit kan bijvoorbeeld over een vereniging te gaan. Een folder heeft dus wel een bewaarfunctie.

 

  1. 75% gebruikt flyers of folders om te kijken wat voor aanbiedingen er zijn bij supermarkten/winkels.
  2. 60% word overgehaald om een aankoop te doen door een flyer/folder.
  3. 55% komt erachter dat er een bedrijf werknemers zoekt door folder.
  4. 48% word door een flyer/folder overgehaald om naar een winkel te gaan.
  5. 45% bepaald hun boodschappenlijst door een folder.
https://www.peterprint.be/flyers-drukken.html