IMPULSSELECT
Image default
Bedrijven

Bijzondere workout

Trampolines, kan je het moment voor je halen dat je als kind een trampoline zag. Het eerste wat je toen (waarschijnlijk) deed, was er zo hard mogelijk naartoe rennen. Dit voorwerp is niet alleen leuk voor kinderen, maar kan ook erg handig zijn voor volwassenen. Het kan namelijk goed helpen als je en leuke workout zoekt.

Trampoline workout

Dit fenomeen komt steeds meer voor op sportscholen, steeds meer sportscholen bieden deze speciale workout namelijk aan. Het is namelijk niet alleen superleuk om te springen op een trampoline, het is ook erg gezond. Onderschat dit trampoline springen niet, het is best wel een intensieve sport. Het is namelijk in onderzoek gebleken dat je tijdens het springen (19 minuten lang) evenveel verbruikt als 22,5 kilometer per uur fietsen of 10 minuten lang rennen.

Mensen ervaren daarnaast het springen op een trampoline niet als iets ergs, maar meer als iets leuks. Naast al het verbranden van de calorieën is springen op een trampoline erg goed voor je balans. Je moet deze activiteit echter niet onderschatten, want als je niet goed landt kan je vervelend terecht komen. Hoe hoger je springt, hoe gevaarlijker het wordt. Het is daarom verstandig om advies in te winnen van een sportadviseur. Deze legt de beste manier van springen uit, zodat je deze workout op een veilige manier kan beoefenen.

Eigen trampoline

Je wilt misschien niet altijd naar de sportschool en zelf een trampoline aanschaffen. Er bestaan heel veel soorten trampolines waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen ronde trampolines of een rechthoekige trampoline. Het is daarnaast ook belangrijk om te bedenken of je een trampoline op de grond wil of er eentje wil ingraven in de grond. Als je een trampoline aanschaft boven de grond, met poten, moet je misschien denken aan een veiligheidsnet of een veiligheidsrand.

https://www.trampolines.nl/