IMPULSSELECT
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek uit laten voeren

Door ADXpert heb ik een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren. En dat kan ik iedereen van harte aanbevelen! Helaas hadden wij last van een medewerker die zeer regelmatig ziek was. En dat kost dan uiteindelijk heel erg veel geld natuurlijk. Daarom waren wij benieuwd naar de mogelijkheden om hem eruit te gooien. Maar wat dan wel verplicht is voordat je dat doet, is een arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren.

ADXpert

Wij kwamen bij ADXpert terecht door een zakenpartner van ons, die ook gebruik had gemaakt van hun dienstverlening. En die was heel erg tevreden over hen. Hij zat namelijk met dezelfde situatie als wij. Ook bij hem een medewerker die vaak afwezig was. Zodoende dat wij in overleg zijn gegaan en voor welke arbeidsdeskundigen hij heeft gekozen. Daar begon hij dus direct over ADXpert. Bij thuiskomst ben ik direct op de website gaan kijken naar wat zij voor ons konden bieden. Daar kwam onder andere hun werkwijze in terug. Bijvoorbeeld dat ze eerst een gesprek met mij aangaan, dat zal binnen een paar werkdagen na aanvraag zover zijn. Vervolgens een gesprek met de medewerker in kwestie. En daarna met alle betrokken partijen. Ook stond hier inderdaad dat het wettelijk verplicht is. Dus ik moest sowieso een arbeidsdeskundige inschakelen voor dit onderzoek. Uit referenties bleek wel dat ik dan inderdaad het beste kon kiezen voor hen.

Onze situatie

Wij hebben hen dan ook ingeschakeld. En inderdaad binnen een paar werkdagen kwamen zij langs voor de eerste gesprekken. Nadat de gesprekken waren geweest gingen er toen ook maar een paar werkdagen overheen over het eindoordeel en de daadwerkelijke conclusie op papier. De conclusie was dat de medewerker wel bij ons blijft werken, maar in een andere functie. Natuurlijk twijfelen wij wel of dat hij nu dan minder ziek zal zijn, maar dat valt dus te bezien!