IMPULSSELECT
Image default
Electronica en Computers

3d printers in 2017

In de afgelopen jaren is 3D printen van een nichemarkt naar een regelrechte sensatie gegroeid met meer dan 150 modellen die momenteel beschikbaar zijn. 3D printen is een productietechniek waarmee u een fysiek object van een digitaal ontwerp kunt creëren door een uniek printproces. Het begint met een ontwerp en daarvandaan verandert het afdrukproces. Sommige 3d printers smelten plastic op een printplatform terwijl grotere industriële machines lasers gebruiken om veel preciezer te printen. Maar ook belangrijk zijn de verschillende verschillende materialen die 3D printers momenteel ondersteunen van kunststof tot metalen tot zandsteen of huid. En deze lijst met ondersteunde materialen groeit elk jaar.

3D printen in de praktijk

Met 3D printen kunt u eenvoudig en meer complexe 3D ontwerpen maken tegen een lage prijs. Prototyping is snel en elk item kan individueel aangepast worden. Grotere productieprocessen met 3Dprinters is echter duurder dan de traditionele productie en het eindproduct heeft nog een beperkte sterkte en kwaliteit. Als het gaat om printtechnologieën zijn er een paar opties. FDM (Fused Deposition Modeling) is de goedkoopste 3D-printtechnologie. Het werkt met een breed scala aan kunststofproducten zoals nylon en ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene). Het is goedkoop maar is een minder goede keuze voor meer ingewikkelde ontwerpbehoeften. SLA (Stereolithography) en DLP (Digital Light Processing) gebruiken beide een lichtbron om een ​​vloeibare hars te stollen. SLA maakt gebruik van een laser en DLP maakt gebruik van een projector. Deze processen zorgen voor echt accurate en gedetailleerde creaties zoals sieraden en sculpturen. Het is meestal duurder dan FDM-afdrukken (de printers zijn over het algemeen kleiner en het proces wordt niet aanbevolen voor grote objecten).

Ultimaker 3D printers

Ultimaker is een puur Nederlands merk met de beste 3D printers voor thuisgebruik van dit moment. De Ultimaker heeft een mooi design met een goed verlichte open front.

Ten eerste biedt het nauwkeurigheid tot 20 micron, waardoor veel andere 3D printers worden verslagen. Maar hij is ook goedkoop onder de 1000 Euro als zelfbouwpakket en gebruikt het FDM printproces. Het is makkelijk om rechtstreeks uit de doos te gebruiken de software is goed geschreven en u kunt de snelheid en de hitte aanpassen met behulp van het scrol wiel aan de voorkant van de machine. Het heeft een afdrukvolume van 230 x 225 x 205 mm en kan printen tot 300 mm/s.

https://www.prusa3d.nl/